Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική υποδοχή στα μεγέθη της 3Ε από αναλυτές

Θετική υποδοχή επεφύλαξαν στα αποτελέμσατα έτους της Coca Cola 3E οι χρηματιστηριακές εταιρίες, με αρκετές από αυτές να επισημαίνουν ότι τα μεγέθη της εταιρίας ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις τους.

Θετική υποδοχή στα μεγέθη της 3Ε από αναλυτές
Λίγο έως πολύ θετική γνώμη εμφανίζουν οι χρηματιστηριακές για τα αποτελέσματα έτους της Coca Cola 3E, ενώ κάποιες από αυτές προαναγγέλουν αναβαθμίσεις στις προβλέψεις τους.

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Coca Cola 3E η P&K, επισημαίνοντας ότι είναι ελαφρώς υψηλότερα των προβλέψεών της, ενώ όπως αναφέρει και οι προβλέψεις για το 2007 είναι υπεράνω των εκτιμήσεών της. Στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή προαναγγέλει την αναβάθμιση των δικών της εκτιμήσεων, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Ελαφρά υψηλότερα του consensus και των δικών της εκτιμήσεων κρίνει τα αποτελέσματα της 3Ε και η HSBC σε ξεχωριστό flash note της. Όπως αναμενόταν, αναφέρει, τα μεγέθη ”εμποδίστηκαν” για μία ακόμη φορά από τις πιέσεις του κόστους των πρώτων υλών. Ο όγκος στις αγορές όπου η 3 E έχει καθιερωμένη παρουσία συνέχισε να ανακάμπτει, μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο με ”σκληρές συνθήκες”- κυρίως στην Ελλάδα, την Αυστρία και την Ελβετία, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Κατά 5,2% και 8% ξεπέρασαν τις δικές της προβλέψεις και αυτές της αγοράς οι επιδόσεις της 3E σε ό,τι αφορά τους όγκους πωλήσεων, επισημαίνει η Proton. Όπως προσθέτει η χρηματιστηριακή, αν αφαιρεθεί η επίδραση των πρόσφατων εξαγορών σε Σερβία, Κύπρο και Ιταλία ο ρυθμός αύξησης του όγκου φθάνει το 13%, προσθέτουν οι αναλυτές της Proton.

Αντίστοιχα των προσδοκιών της χαρακτηρίζει τα λειτουργικά κέρδη η Marfin, ενώ ο όγκος των πωλήσεων χαρακτηρίζεται ”σχετικά ισχυρός σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η Coca Cola”.

”Πολύ καλά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του 2006 η Alpha Finance, τονίζοντας ότι βρέθηκαν στο ”ταβάνι” των προβλέψεων της ίδιας της εταιρίας και υπεράνω των προβλέψεων της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v