Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική - ΟΤΕ - ΔΕΗ οδηγούν την αγορά

Η επιβεβαίωση της εκτίμησης μερίδας αναλυτών που προσέβλεπαν στο ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης έφερε μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνεδρίασης την αγορά προς την περιοχή των 4.700 μονάδων. Με αιχμή και σήμερα τη μετοχή της Εθνικής, όπου είναι εμφανής η παρουσία διαχειριστών, κυρίως ξένων χαρτοφυλακίων και πελατών που κατά πάσα βεβαιότητα θα είναι παρόντες στην παρουσίαση του ομίλου την επόμενη Πέμπτη, στο Λονδίνο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δικαιώνεται μέχρι στιγμής η μερίδα των αναλυτών που θεωρούσε εφικτή την αντίδραση της αγοράς προς την περιοχή των 4.700 μονάδων.

Με την απαραίτητη, βέβαια, συνδρομή των ξένων χρηματιστηρίων, του θετικού κλίματος που διαμορφώνεται, οι αγοραστές εμφανίζονται και πάλι προς υψηλότερες τιμές σε μετοχές–κλειδιά της τάσης του ASE-20.

Στην Εθνική, όπως αναμενόταν, οι αγοραστές οδήγησαν χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση την τιμή υψηλότερα της χθεσινής κορυφής για να ισχυροποιηθεί η τάση στη συνέχεια προς τα 39,8 ευρώ, μιας ικανής απόδοσης του 1,4% για τον συγκεκριμένο τίτλο.

Σε μικρότερο βαθμό οι υψηλότερες τιμές διαμορφώνονταν και σε άλλους τραπεζικούς τίτλους όπως Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ενώ μετά τα πρώτα 5-10 αναγνωριστικά λεπτά ενεργοποιήθηκαν ορισμένοι ”παίκτες” από τον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα μετά τα πρώτα 20 λεπτά δόθηκαν εντολές σε υψηλότερες τιμές από τη μετοχή της Science μέχρι τον Παΐρη, την Τεξαπρέτ και μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Ζητούμενο, κατά την εκτίμησή μας, για τη συνέχεια είναι η συντήρηση του κλίματος κυρίως της ζήτησης για τη μετοχή της Εθνικής, προκειμένου να απορροφηθεί η οποιαδήποτε πίεση ενδεχομένως θα παρουσιαστεί μετά τις 12:00-12:30.

Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε χθες, ωστόσο με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις φαίνεται πως η συνεδρίαση διεξάγεται σε εμφανώς καλύτερο κλίμα και οι ενεργοί ”παίκτες”, αν και επιφυλακτικοί, δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την ανοδική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v