Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά (και βλέπουμε)

Η υποχώρηση του Γ.Δ. μέχρι και 1,5% χαμηλότερα στο ξεκίνημα της εβδομάδας δικαιώνει τις πρόσφατες επιφυλάξεις της Eurobank και φέρνει τους βασικούς δείκτες αντιμέτωπους με σημαντικές αντιστάσεις. Από τον 20άρη ”κρατούν” ΔΕΗ, Εμπορική και Folli Follie, εν μέσω ενός ”κόκκινου” ταμπλό με μόλις 25 ανοδικούς τίτλους. Κέρδη στον όμιλο Λαυρεντιάδη λόγω των ευρύτατων ανακατατάξεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα προς τις 4.620 μονάδες υποχωρούσε ο Γ.Δ. μετά τα πρώτα 35 λεπτά της συνεδρίασης, χάνοντας περίπου 1,5%.

Με συναλλαγές αυξημένες, που ξεπερνούσαν τα 55 εκατ. ευρώ, καθώς μόνο σε Εθνική, ΟΤΕ και Πειραιώς είχε πραγματοποιηθεί τζίρος που υπερέβαινε τα 20 εκατ. ευρώ.

Διορθωτική κίνηση η οποία σε αυτή τη φάση δικαιώνει απόλυτα την επιφυλακτικότητα που καταγραφόταν στην τελευταία έκθεση της Eurobank.

Στη σχετική έκθεση (δες σχετικό θέμα) αναφέρονταν λόγοι και αφορμές που θα δικαιολογούσαν την υποχώρηση βασικών δεικτών και μετοχών από τα υψηλά των 4.750 μονάδων.

Το κλίμα και η διάθεση στην αγορά αποτυπώνονταν στον μικρό αριθμό, μόλις 25 εισηγμένων, των οποίων η τιμή διαμορφωνόταν ανοδικά.

Αντίθετα, για περίπου 170 μετοχές οι απώλειες έφθαναν μέχρι και το 6,2%.

Ωστόσο, σε καιρούς διόρθωσης, ανακοινώνεται η συμφωνία μεταξύ ΕΛΤΕΧ και Παντεχνικής, συνεχίζεται η υπεραντίδραση της Quality προς το 0,81 ευρώ, της Rilken στα 6 ευρώ, αλλά και των ΕΒΙΚ, Rainbow, Αθηνά, Attica Συμμετοχών. Κέρδη στον όμιλο Λαυρεντιάδη λόγω των ευρύτατων ανακατατάξεων.

Από τις μετοχές του FTSE-20 στις 11:05 ξεχώριζε κυρίως η ΔΕΗ, που με συναλλαγές αξίας 1,5 εκατ. ευρώ κρατούσε τα 21,60 ευρώ (0,65%), αλλά και οι μετοχές των Εμπορικής (στα 22,10 ευρώ) και Folli Follie (28,20 ευρώ), που διαμορφώνονταν κοντά στο κλείσιμο της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v