Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα επιμέρους το ενδιαφέρον, ”μικτή” διάθεση

Με μικτές διαθέσεις και με μικρή υποχώρηση για το Παρίσι ξεκίνησαν λίγο πιο νωρίς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στα επιμέρους εκτιμάται πως θα επικεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών, ειδικότερα όσων τοποθετούνται βραχυπρόθεσμα στην αγορά. Στη ρωσική αγορά στοχεύει ο όμιλος της Εθνικής, ενώ στη Σόφια ανάβει μάχη για το 44% του BSC.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιφυλακτικοί εμφανίζονταν λίγο πριν από την αρχή της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι αναλυτές, αν και νωρίτερα στο ιαπωνικό χρηματιστήριο είχε καταγραφεί σημαντική άνοδος.

Σε ανάλογο κλίμα θα διαμορφωθεί η τάση βασικών δεικτών και μετοχών, κατά πάσα πιθανότητα και στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γ.Δ. ξεκινά από τις 4.688 μονάδες.

Το πιθανότερο είναι πως μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη τάση, μετοχές εταιριών που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρίσκονται επιχειρηματικά στο προσκήνιο θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την Εθνική που στοχεύει στη ρωσική αγορά (δες σχετικό θέμα), μέχρι τις ΕΧΑΕ, Τ.Τ., αλλά και Πετζετάκι, ΕΛΤΕΧ, Τιτάνα και μετοχές μικρότερων εταιριών, τα επιμέρους είναι αυτά που θα διαμορφώσουν σήμερα την τάση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της αγοράς και στο νέο εγχείρημα του ομίλου Λαυρεντιάδη, ενώ στον κατασκευαστικό κλάδο, πέραν των άλλων, θα πρέπει να σημειωθεί πως μεθαύριο ο κ. Κων/νος Μπιζάλης (διευθύνων σύμβουλος J&P ΑΒΑΞ) υπογράφει στο Ηράκλειο Κρήτης το τρίτο έργο που αναλαμβάνει ο όμιλος σε αυτή την περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v