Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζεται η πρώτη στήριξη του Γενικού Δείκτη

Δοκιμάζεται σήμερα η πρώτη ουσιαστική και άξια αναφοράς περιοχή στήριξης για τον Γενικό Δείκτη. Πέριξ των 4.680 μονάδων πραγματοποιούνταν αυξημένες συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές, σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και πετρελαϊκούς ομίλους. Θετική τιμή για περίπου 85 μετοχές και αρνητική για περίπου 145 στις 14:20 με τον Γενικό Δείκτη στις 4.685 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πέριξ των 4.680 μονάδων, δηλαδή της πρώτης ουσιαστικής περιοχής στήριξης, διαμορφωνόταν η αγορά. Υποχώρηση κατά 0,55% για τον Γενικό Δείκτη, λόγω των απωλειών της τάξεως του 0,63% για τον ASE 20 και όλα αυτά με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα περίπου 180 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών αφορούσε σε πράξεις επί τεσσάρων τραπεζικών μετοχών (Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank), των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και των Μυτιληναίου, Marfin Popular, Ταχ. Ταμιευτηρίου και Motor Oil.

Σε αυτή τη δεκάδα μετοχών οι συναλλαγές προσέγγιζαν περίπου τα 110 εκατ. ευρώ στις 14:10, με τις Alpha Bank, Εμπορική, Folli Follie, Motor Oil, ΕΛΠΕ και ΤΤ από τον ASE 20 να διαμορφώνονται ανοδικά.

Περίπου την ίδια ώρα θετική τιμή διαμορφωνόταν για 85 μετοχές, αλλά για 145 η τιμή διαμορφωνόταν χαμηλότερα.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζαν η SingularLogic στα 3,78 ευρώ, η Vivere στα 2,13 ευρώ, η Reds (μετά και την επισημοποίηση της επιχειρηματικής κίνησης του Καμπά στη ρουμανική αγορά), του Μπήτρου στα 2,91 ευρώ, του Κατσέλη στα 2,22, της Νεοχημικής στα 20,62 ευρώ και στα 8,10 ευρώ της Lamda Detergent.

Δεδομένου ότι στις μετοχές των δύο εταιριών του ομίλου Λαυρεντιάδη οι συναλλαγές ήταν κοντά στα 4 εκατ. ευρώ, παράγοντες της αγοράς προεξοφλούσαν πως τις επόμενες ημέρες ο όμιλος θα αιφνιδιάσει θετικά.

Κερδίζει έδαφος η μετοχή της Alcatel-Νexans, Mevaco στα 2,78 ευρώ, της Ιnfο-Quest στα 4,50 ευρώ ενώ με 2,4% ακολουθούσε ο ΟΛΠ στα 16,54 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα θεωρούνταν η απόδοση της Σάνυο στο 1,37 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές ομοίως για Κούμπα και Σέλμαν, στα 10,78 ευρώ διαμορφωνόταν η Forthnet, ενώ για ακόμα μία συνεδρίαση συνέχιζε ανοδικά προς τα 2,4 ευρώ η μετοχή της Imperio.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν στα 4,54 ευρώ της Veterin και για πολλοστή συνεδρίαση προς το 1,70 ευρώ της ΑΝΕΚ (η χανιώτικη ναυτιλιακή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v