Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Πώς είδαν οι AXE τα αποτελέσματα ’06

Τα αποτελέσματα αλλά και οι στόχοι που έθεσε η διοίκηση της Eurobank ήταν ανάλογα των προβλέψεών μας, αναφέρει η Marfin-Egnatia στο πρωινό report (09/02), ενώ η P&K κρίνει ισχυρά τα μεγέθη της τράπεζας. Από την πλευρά της η Proton θεωρεί ρεαλιστικές τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης.

Eurobank: Πώς είδαν οι AXE τα αποτελέσματα ’06
Τα αποτελέσματα αλλά και οι στόχοι που έθεσε η διοίκηση της Eurobank ήταν ανάλογα των προβλέψεών μας, αναφέρει η Marfin-Egnatia στο πρωινό report (09/02), τονίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για επιβραδυνόμενη μείωση των spreads αλλά και την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων.

Ξεχωρίζει ακόμα τη δήλωση ότι η τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου εκτός εάν πραγματοποιήσει κάποια μεγάλη εξαγορά.

Η P&K χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα της τράπεζας, υπογραμμίζοντας ότι η Eurobank έχει ηγετική θέση στα στεγαστικά δάνεια αλλά και στις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα επισημαίνει την ισχυρή αύξηση των δανείων λόγω της συμβολής των δραστηριοτήτων από τη ΝΑ. Ευρώπη.

Από την πλευρά της η Proton κρίνει τα αποτελέσματα ανάλογα των εκτιμήσεων, ενώ τονίζει ότι η διοίκηση της τράπεζας θα ”διεκδικήσει” στα δικαστήρια τον φόρο των 43 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των αποθεματικών.

Εξάλλου κρίνει ρεαλιστικές τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης και ανάλογες των προβλέψεών της.

Ισχυρά και στα πλαίσια των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη της Eurobank η Alpha Finance, τονίζοντας τη συμβολή της Νέας Ευρώπης και την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων. Ωστόσο εμφανίζεται επιφυλακτική για την πορεία των δαπανών της.

Η HSBC σε ξεχωριστή έκθεση (09/02) επισημαίνει ότι τα επαναλαμβανόμενα καθαρά κέρδη κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων κυρίως λόγω των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και των δαπανών.

Αναφορικά με τους στόχους της περιόδου 2007-09 τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη είναι υψηλότερα των προβλέψεών της, ενώ εκτιμά ότι οι διεθνείς δραστηριότητες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θεωρητική τιμή–στόχο των 30 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v