Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο αλλά ”μοιρασμένη” εικόνα

Μοιρασμένη εμφανίζεται η εικόνα για τον FTSE 20, με σημαντικά κέρδη για Alpha Bank, Cosmote, ΔΕΗ και Intralot και με τις μετοχές του Τ.Τ. και του ΟΤΕ να αντιδρούν ανοδικά μετά την πίεση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων. Αρκούντως ενδιαφέρουσα αναμένεται η συνέχεια της συνεδρίασης, ενώ ενεργοί ”παίκτες” επιδίδονται σε ”αναγνωριστικές” κινήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Αναγνωριστικές” μπορεί να θεωρηθούν οι πρώτες κινήσεις που έγιναν από πλευράς ενεργών ”παικτών”, ειδικότερα εκείνων που προσβλέπουν σε ”πάγωμα” της διόρθωσης.

Η μετοχή του ΟΤΕ αντέδρασε αρχικά μέχρι και 1,4%, του δε Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι και 0,8%.

Ωστόσο, η τάση αντίδρασης του FTSE 20 δεν ξεπέρασε το 0,45%, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει μέχρι στιγμής υψηλότερη τιμή στις 4.748,75 μονάδες.

Όσον αφορά στον FTSE 20, η εικόνα εμφανιζόταν μάλλον μοιρασμένη, καθώς υποχωρούσαν μέχρι και 0,58% Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, αλλά κέρδιζαν έδαφος Alpha Bank, Κύπρου, Cosmote, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot, Τιτάν και Motor Oil.

Σταδιακά μετά τις 11:00 ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε λίγο ψηλότερα προσεγγίζοντας την περιοχή των 4.750 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα περίπου 55 εκατ. ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης ο αριθμός των μετοχών που διαμόρφωναν ανοδική φορά κυμαινόταν σταθερά μεταξύ 120 και 140 τίτλων.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζε η Alpha Γκρίσιν (με αφορμή τις επιχειρηματικές κινήσεις της στη ρουμανική αγορά), η Έδραση με άνοδο της τάξης του 8,7% (η εταιρία ερωτήθηκε πριν από λίγο σχετικά με τα όσα δημοσιεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και απαντά σύντομα για το τι ακριβώς γίνεται με το θέμα του στρατηγικού επενδυτή), της Lamda Detergent (δες σχετικό θέμα για ανάλυση Deutsche Bank), και ακολουθούσαν Compucon, Audiovisual, Cyclon (για ακόμη μία φορά στο 1,80 ευρώ πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές), Αθηνά, Ελγέκα, αλλά και Αττικάτ (μέγιστο ημέρας στο 1,52 ευρώ), Παρνασσός (μέγιστο ημέρας στο 1,54 ευρώ) και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

Με βάση την εικόνα που παρουσίαζε η αγορά στα πρώτα 40-45 λεπτά, η συνέχεια προοιωνίζεται αρκούντως ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v