Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι αλλαγές στο τηλεπικοινωνιακό σκηνικό της χώρας μετά την εξαγορά της ΤΙΜ από τον N. Sawiris, η αγωγή που κατέθεσε η Marfin κατά της Πειραιώς, τα οικονομικά αποτελέσματα και το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας Κύπρου και το έργο που ανέλαβε η ΕΛΤΕΧ στην Κύπρο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι αλλαγές στο τηλεπικοινωνιακό σκηνικό της χώρας μετά την εξαγορά της ΤΙΜ από τον N. Sawiris, η αγωγή που κατέθεσε η Marfin κατά της Πειραιώς, τα οικονομικά αποτελέσματα και το επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας Κύπρου και το έργο που ανέλαβε η ΕΛΤΕΧ στην Κύπρο είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τηλεπικοινωνίες: Ριζικές αλλαγές στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη αναμένεται να φέρει η εξαγορά της TIM Hellas από τη Weather Instruments του N. Sawiris, έναντι τιμήματος 3,4 δισ. ευρώ. Κρίσιμες οι αποφάσεις για την Tellas, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την εταιρία τόσο από τον Sawiris όσο και από τη ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης θα κρίνουν εάν θα υπάρξει μελλοντική συγχώνευση της εταιρίας με την TIM Hellas. Σε θέση μάχης βρίσκονται από χθες Cosmote, Vodafone, Hellaso Online, Forthnet και Vivodi.

Τράπεζα Κύπρου: Αύξηση 153% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους της Τράπεζας Κύπρου το 2006 και διαμορφώθηκαν στα 317 εκατ. ευρώ. Στα 415 εκατ. ευρώ προβλέπει η διοίκηση της Τράπεζας ότι θα ανέλθουν τα μετά φόρων κέρδη του 2007. Το συνολικό μέρισμα για τη χρήση 2006 θα ανέλθει στο 0,29 ευρώ ανά μετοχή.

Marfin-Πειραιώς: Νέο επεισόδιο στη ”μάχη” Πειραιώς-Marfin, με την κατάθεση από τη δεύτερη αγωγής στην Κύπρο κατά Πειραιώς, Μ. Σάλλα και Μ. Κολακίδη, με βαριές κατηγορίες για παράνομη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών, συκοφάντηση, ζημιογόνες ψευδολογίες και χειραγώγηση της αγοράς. ”Η αγωγή αυτή θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδειχθεί ξανά ποιος παραβιάζει τη χρηματιστηριακή νομοθεσία και τη δεοντολογία”, απάντησε η Πειραιώς. Εν τω μεταξύ, σε 41,82% ανέρχεται πλέον το ποσοστό των μετόχων της Marfin που απορρίπτει τη δημόσια πρόταση της Πειραιώς, η οποία ξεκίνησε χθες και λήγει στις 23 Μαρτίου.

ΚΑΕ: Αναβλήθηκε για τις 2 Μαΐου η εκδίκαση της αίτησης των ΚΑΕ για ακύρωση της απόφασης του ελληνικού δημοσίου σχετικά με την ανάκληση της άδειας πώλησης αφορολόγητων καυσίμων.

Ελληνική Τεχνοδομική: Μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Κύπρο, συνολικού προϋπολογισμού 135 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ανέλαβε ο όμιλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής μέσω της θυγατρικής του Ηλέκτωρ και σε συνεργασία με την κυπριακή Cybarco, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”. Το έργο αφορά στη ”Μελέτη-Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου”.

Intralot: ”Πλώρη” για νέες αγορές σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία βάζει η Intralot μετά τις νέες συμβάσεις που υπέγραψε πρόσφατα στην Ιταλία, την Ταϊβάν και τη Νότια Αφρική, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης της επιχείρησης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο ίδιος προέβη στην εκτίμηση ότι η Intralot θα ξεπεράσει τους στόχους που είχε θέσει για τα προ φόρων κέρδη και τις πωλήσεις του 2006. Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι στοχεύει σε προ φόρων κέρδη 220 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 700 εκατ. ευρώ για το σύνολο της προηγούμενης χρήσης.

Ολυμπιακή: Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε χθες το αίτημα της Ολυμπιακής για αναστολή της εκτέλεσης απόφασης για την άμεση επιστροφή στο Δημόσιο εκατοντάδων εκατομμυρίων που είχε λάβει ως παράνομες ενισχύσεις την περίοδο από το 2002 μέχρι το 2004.

Cosmote: Σε επίπεδο υψηλότερο των 50 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος της θυγατρικής της Cosmote στην πΓΔΜ, Cosmofon, τη χρήση του 2006, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Η εταιρία έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περίπου 130-150 εκατ.ευρώ στη χώρα και ετοιμάζεται φέτος να δαπανήσει άλλα περίπου 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του δικτύου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v