Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο…ταχυδρόμος

Τα χαρτιά, όπως τα στοιχεία δείχνουν, βρίσκονται στους κωδικούς των ξένων και των μεγάλων. Τουρσί θα τα κάνουν; Κάποια στιγμή θα θελήσουν να πάρουν χρήμα. Τότε, ο ταχυδρόμος της Σοφοκλέους θα σας χτυπήσει την πόρτα. Μην ανησυχείτε τώρα. Είναι πολλά τα χαρτιά που πρέπει να μοιραστούν και ακόμα…δε φάνηκε καν ο ταχυδρόμος. Να αρχίσετε να ανησυχείτε όταν πλησιάζει το τέλος της διανομής!

Ο…ταχυδρόμος
Καλή σας ημέρα

Σε πολλά χωριά, τις συντάξεις τις μοιράζει ο ταχυδρόμος. Ημέρα χαράς για τα νοικοκυριά. Αλλά και ημέρα χαράς για τον ταχυδρόμο καθώς τα ”δωράκια” των συνταξιούχων μπορεί να είναι άλλος ένας μισθός.

Ταχυδρόμος όμως δεν υπάρχει μόνο για τις συντάξεις. Υπάρχει και για τις μετοχές.

Είδατε εσείς μέχρι τώρα κανέναν ταχυδρόμο;

Τα χαρτιά είναι στους λογαριασμούς των ξένων, των ολίγων και των μεγάλων. Και όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερα μαζεύονται, όλο και μεγαλύτερη αξία σε ευρώ αποκτούν. Τουρσί θα τα κάνουν;

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο ταχυδρόμος της Σοφοκλέους θα σας χτυπήσει την πόρτα. Οι μεγάλοι θα τον έχουν στείλει να …μοιράσει χαρτιά και να μαζέψει τα ευρώπουλα.

Μην ανησυχείτε τώρα! Ο ταχυδρόμος ούτε που φάνηκε. Και πρέπει πολλά χαρτιά να μοιραστούν, πολύ ρευστό να αρχίσει να μαζεύεται στα συρτάρια εκείνων που έχουν σήμερα τα χαρτιά. Πρέπει στα σεντούκια να μπουν ευρώ στη θέση των χαρτιών.

Πότε να αρχίσετε να ανησυχείτε; Απάντηση: Όταν ο ταχυδρόμος έχει πάει σε πολλά σπίτια, όταν στα σεντούκια των μεγάλων τα χαρτιά πλησιάζουν στον πάτο τους, όταν δηλαδή πλησιάζει το τέλος της διανομής…

Υ.Γ: Ορισμένες φορές ο ταχυδρόμος χτυπάει τις πόρτες και για πολύ δυσάρεστες ειδήσεις, ειδήσεις ανθρώπινες, που ξεπερνάνε τα όρια των κερδών και των ζημιών της καθημερινότητας. Μία από αυτές, χθες, ο ξαφνικός θάνατος ενός αγαπημένου συναδέλφου στο ΚΕΡΔΟΣ: Του Φαίδωνα Λεοντόπουλου. Ενός καλού φίλου, ενός ανθρώπου με αξίες, που νοιαζόταν για τους ”ασήμαντους”, δημοσιογράφους και μη. Ενός δημοσιογράφου, που τίμησε το επάγγελμα με έναν απλό αλλά δύσκολο στις μέρες μας τρόπο: Με το ήθος του! Ο χαιρετισμός του σε εκείνους που ένιωθε φίλους ήταν ”γεια σου σύντροφε”. Με αυτόν τον χαιρετισμό θα του πω και εγώ το ”αντίο” σήμερα: Αντίο ”σύντροφε”!

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v