Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδρασης συνέχεια με ”ξένη” ενίσχυση

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται και πάλι στα κύρια ξένα χρηματιστήρια θα μπορούσε να ”στηρίξει” τη συνέχεια της αντίδρασης στη Σοφοκλέους. Στην Εθνική το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος, καθώς την ερχόμενη Τρίτη παρουσιάζεται στο Λονδίνο το 3ετές business plan. Σε ετοιμότητα αρκετοί ”παίκτες” που δραστηριοποιούνται σε ”μεσαία” και ”μικρά”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θετική αντίδραση χθες στη Ν. Υόρκη, η καλή διάθεση που φαίνεται να συντηρείται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μπορούν να λειτουργήσουν εξισορροπητικά και στη Σοφοκλέους.

Ήδη χθες υπήρξε μια πρώτη αντίδραση για βασικούς δείκτες και μετοχές και μάλιστα από τις περιοχές στήριξης που υπολόγιζαν οι αναλυτές με μοχλό τη μετοχή της Εθνικής.

Δεδομένου ότι η διοίκηση του ομίλου παρουσιάζει την επομένη της Καθαράς Δευτέρα τον τριετή επιχειρηματικό σχεδιασμό σε ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο, μας καθιστά συγκρατημένα αισιόδοξους πως η χθεσινή αντίδραση μπορεί να έχει συνέχεια.

Τουλάχιστον για σήμερα, καθότι η αντίδραση χθες πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές 1,7 εκατ. τεμαχίων (περί τα 67,8 εκατ. ευρώ), η μετοχή του ομίλου διαμορφώθηκε σε κλείσιμο στα 39,24 ευρώ με μέγιστη ημέρας τα 39,36.

Εύλογα, μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος των παικτών ”πέφτει” στην προοπτική αντίδρασης της μετοχής, αρχικά προς τα 39,36 ευρώ και ενδεχομένως σε υπέρβαση της εν λόγω ”κορυφής”.

Μερίδα αναλυτών ”ποντάρει” στο ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2006 για Εθνική, Alpha Bank, ενώ χθες κινήθηκε διαγραμματικά άψογα η Eurobank ενισχύοντας το θετικό ενδεχόμενο.

Η μετοχή της Εurοbank έκλεισε στα 29,66 ευρώ, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τη μέγιστη ημέρας των 29,70 ευρώ.

Έχουν λόγο οι τράπεζες να συντηρήσουν τον ASE-20 υψηλότερα των 2,5 χιλ. μονάδων και δείγματα γραφής περιμένουμε από την αρχή της συνεδρίασης.

Σε αυτή την περίπτωση, παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις από το μέτωπο των Marfin-Πειραιώς-Κύπρου (δες και σχετικό θέμα για κόντρα μεταξύ διοίκησης κεντρικής τράπεζας και Τρ. Κύπρου), η κινητικότητα στον χώρο των κατασκευών (δες σχετικά για περισσότερες λεπτομέρειες της συμφωνίας ΕΛΤΕΧ-Παντεχνική στον Χαμαιλέοντα), το κλίμα που διαμορφώνεται για μετοχές εταιριών οι οποίες είτε άμεσα είτε έμμεσα σχετίζονται με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Στην περίπτωση που επικρατήσει σήμερα το θετικό ενδεχόμενο, χρήζουν προσοχής μετοχές εταιριών όπως Μπήτρος, Καλπίνης-Σίμος (φαίνεται να ολοκληρώνεται η διόρθωση από τα υψηλά των 5 ευρώ), Έδραση (πραγματοποιήθηκαν και χθες πολλές συναλλαγές στο 1,43 ευρώ), για τους πιο ριψοκίνδυνους το εγχείρημα της Quality, Ηλεκτρονική Αθηνών (φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η ρευστοποίηση εγχώριου θεσμικού), θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο και υπό προϋποθέσεις η Μέτκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v