Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και νέα αντιπαράθεση Χριστοδούλου - Τρ. Κύπρου

Το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας ανακινεί με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης κ. Χριστοδούλου, επισημαίνοντας ότι ”το θέμα δεν έχει λήξει”. Οι νέες δηλώσεις ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κεντρικού τραπεζίτη και της διοίκησης της Κύπρου.

Και νέα αντιπαράθεση Χριστοδούλου - Τρ. Κύπρου
Το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας ανακινεί με χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης κ. Χριστοδούλου, επισημαίνοντας ότι ”το θέμα δεν έχει λήξει”.

”Είχα πει τότε προς τους δημοσιογράφους που με είχαν ρωτήσει ότι στον κατάλληλο χρόνο, αφού θα έχει γίνει η δέουσα μελέτη του όλου θέματος, ενδεχομένως, εάν προκύψουν, θα αποδοθούν ευθύνες για τους χειρισμούς και για τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει η Τράπεζα Κύπρου”, είπε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού ANT1 ο κ. Χριστοδούλου.

”Αναμφίβολα, αυτό το θέμα δεν έχει λήξει. Βρίσκεται σε εκκρεμότητα και στην κατάλληλη στιγμή, οπωσδήποτε, είναι ένα από εκείνα που για λόγους διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης του κοινού θα μας αναγκάσουν να κάνουμε μια δήλωση ως προς το τι έχει τελικά γίνει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα χθες ο κ. Χριστοδούλου έδωσε συνέχεια στην απροσδόκητη και πρωτόγνωρη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης της Τρ. Κύπρου.

Στο επίκεντρο του νέου κύκλου αντιπαράθεσης βρέθηκε για μία ακόμη φορά η διοικητική διάρθρωση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τρ. Κύπρου. Ένα εικοσιτετράωρο μετά τις βαριές κατηγορίες του για τους χειρισμούς της διοίκησης του συγκροτήματος σε θέματα εξαγορών, ο κ. Χριστοδούλου –του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες– έδωσε συνέχεια στο θέμα.

Σε νέες του δηλώσεις σημείωνε ότι η BOCY οφείλει πολλά στον ίδιο, γιατί τη στήριξε αρκετά μετά τη χρηματιστηριακή ”φούσκα” με αποτέλεσμα η τράπεζα να ανακάμψει σημαντικά.

Επιπρόσθετα εξέφρασε έκπληξη για τις χθεσινές δηλώσεις του CEO της Τράπεζας Κύπρου κ. Ανδρέα Ηλιάδη, με τις οποίες άφηνε αιχμές για το περιεχόμενο και το χρονικό της χθεσινής του παρέμβασης. ”Ο κ. Ηλιάδης μάλλον αναφερόταν σε διοικητή Κ.Τ. κάποιας άλλης χώρας”, υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v