Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από Εθνική - Eurobank

Σκληρή όσο και αμφίρροπη διεξάγεται μέχρι στιγμής η μάχη μεταξύ πωλητών – αγοραστών στα όρια σημαντικών τεχνικών στηρίξεων. Κρατά τις 2.500 μονάδες ο ASE 20, με αιχμή την υπεραντίδραση της Εθνικής και τη μερική βελτίωση της τεχνικής εικόνας κυρίως της Eurobank, αρνητικά διαμορφωνόταν η τιμή για περίπου 140 μετοχές έναντι περίπου 100 που συνέχιζαν στο ”πράσινο”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν δεν υπήρχε και η Εθνική, ο Γενικός Δείκτης μετά τις 13:30 μπορεί και να διαμορφωνόταν στο ”κόκκινο”. Ωστόσο, στη μετοχή της Εθνικής, όπου σήμερα πραγματοποιούνταν αυξημένες συναλλαγές (42 εκατ. ευρώ στις 14:10), οι αγοραστές κινούνται μεταξύ της αρχικής τιμής των 38,60 ευρώ και των 39,14 ευρώ και αφού πρώτα είχε καταγραφεί μέγιστη στα 39,36 ευρώ.

Ωστόσο, αν εξαιρεθεί η Εθνική φαίνεται πως σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Eurobank ο τζίρος παραμένει συγκριτικά περιορισμένος.

Αυτό, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, οφείλεται στην επιφυλακτικότητα μερίδας επενδυτών, οι οποίοι εκτιμούν ότι η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ακόμα εύθραυστη.

Ο ASE 20, από τεχνικής πλευράς, παραμένει περί τις 10 μονάδες υψηλότερα της βάσης των 2.500, ωστόσο η αρχική υπεραπόδοση του 1% περιοριζόταν (στις 14:10) στο 0,4%.

Σταδιακά μετά τις 14:00 ανατράπηκε και η σχέση ανοδικών – πτωτικών με τις δεύτερες να προσεγγίζουν πλέον τις 140. Σε ανοδική φορά παρέμενε η διακύμανση μετοχών όπως Compucon, Ατέρμων, Κατσέλης, Imperio (δες σχετικό θέμα για συμμετοχή Β. Ρέστη) αλλά και Τεξαπρέτ, Ελληνική Τεχνοδομική, Interfish, Quality, SingularLogic, Ζήνων και ορισμένων ακόμη.

Μετά τις 14:15 ανέβηκε λίγο ο πήχης για τη Eurobank (προς τα 29,36), βελτιώθηκε εν μέρει η εικόνα των ΔΕΗ, Τιτάνα και Alpha Bank με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να φτάνει προς τις 4.617 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v