Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ: Κάλυψη από UBS- νέα τιμή από Citigroup

Με τιμή–στόχο τα 12,5 ευρώ και σύσταση ”buy 1” η UBS ξεκινά την κάλυψη της ΕΛΤΕΧ σε σχετική έκθεση με τίτλο ”Α Greek infrastructure with regional ambitions”. H Citigroup αυξάνει στα 11,5 ευρώ την τιμή-στόχο. Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το deal με την Παντεχνική.

ΕΛΤΕΧ: Κάλυψη από UBS- νέα τιμή από Citigroup
Με τιμή–στόχο τα 12,5 ευρώ και σύσταση ”buy 1” η UBS ξεκινά την κάλυψη της ΕΛΤΕΧ σε έκθεση (13/2) με τίτλο ”Α Greek infrastructure with regional ambitions”.

Παράλληλα προσθέτει ότι το 20% του κύκλου εργασιών από τις κατασκευές προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της ΕΛΤΕΧ.

Μάλιστα στην τιμή–στόχο η UBS δεν περιλαμβάνει μια πιθανή πώληση μεριδίων της ΕΛΤΕΧ σε καζίνο ή τηλεπικοινωνίες.

Εξάλλου, στα 11,5 ευρώ, από 10,6 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή–στόχο για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ η Citigroup σε σχετική ανάλυση (12/2), επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”buy”.

Η νέα τιμή–στόχος αποδίδεται μεταξύ άλλων στο deal με την Παντεχνική, ενώ ο διεθνής οίκος βλέπει πληθώρα καταλυτών για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ και συγκεκριμένα τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το real estate αλλά και τα υψηλότερα περιθώρια (margins), δεδομένα που όπως προσθέτει θα μπορούσαν να ωθήσουν την τιμή υψηλότερα των 15 ευρώ.

Επισημαίνει ακόμα ότι ο έλεγχος του 59% της Αττικής Οδού ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της εταιρίας έναντι του Δημοσίου για το θέμα των επεκτάσεων της έργου, ενώ επαναλαμβάνει ότι η ΕΛΤΕΧ αποτελεί την κορυφαία επιλογή στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Η μετοχή της εισηγμένης ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου στα 10,10 ευρώ.

Πώς σχολιάζουν οι ΑΧΕ το deal με Παντεχνική

Θετικές εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές στα πρωινά report τους (13/2) για το deal μεταξύ της ΕΛΤΕΧ και της Παντεχνικής χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία επωφελή για τους μετόχους της ΕΛΤΕΧ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιούν για το μερίδιο της Παντεχνικής σε έργα παραχώρησης.

Η Alpha Finance τονίζει ότι τα στοιχεία που έκαναν την Παντεχνική ”επικερδή” ήταν τα μερίδια που κατείχε, μεταξύ άλλων, η εισηγμένη στην Αττική Οδό, στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου αλλά και στις Αττικές Διαδρομές, την αξία των οποίων αποτιμά περί τα 167 εκατ. ευρώ.

Η HSBC εκτιμά ότι από στρατηγική άποψη η συμφωνία είναι απολύτως λογική για την ΕΛΤΕΧ καθώς θα την καταστήσει ηγέτη στην εγχώρια αγορά των έργων παραχώρησης.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η ΕΛΤΕΧ θα ελέγχει το 59,3% στην Αττική Οδό, ενώ προβλέπει ότι λόγω του deal τα ενοποιημένα κέρδη της ΕΛΤΕΧ το 2007 θα μπορούσαν να ενισχυθούν κατά 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η P&K χαρακτηρίζει δίκαιο για τους μετόχους της ΕΛΤΕΧ το deal με την Παντεχνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v