Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθόρυβη άνοδος

Κερδίζει πόντους το ενδεχόμενο απεγκλωβισμού της αγοράς από το εύρος συσσώρευσης των τελευταίων εβδομάδων. Συνεχίζεται η χαμηλών συναλλαγών... βουβή άνοδος βασικών δεικτών και μετοχών, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 3.825 μονάδων. Συνεχίζουν να κινούνται με κέρδη μέχρι και 1,4% οι μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, ενώ η Εθνική διαμορφώνονταν προς τα 30,88 ευρώ. Στο 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Ανοδικός απεγκλωβισμός” επιχειρείται στην αγορά με τις συναλλαγές να παραμένουν σε μέτριο επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σταδιακά μετά τις 13:30 οι εντολές αγοράς άρχισαν να δίνονται υψηλότερα στην Alpha Bank και την Eurobank, για να ακολουθήσουν σε Πειραιώς, ΟΤΕ, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη προς τις 3.830 μονάδες.

Τάση που ενισχύονταν σχεδόν ισομερώς για τον FTSE 20, τον SC 80, ενώ η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώνονταν στο περίπου 2 προς 1.

Υψηλότερα, αν και με λίγες συναλλαγές, διαμορφώνονταν οι μετοχές των Cosmote, ΔΕΗ, Τιτάν, αλλά και Μυτιληναίος, Intralot, Ελληνική Τεχνοδομική, ΔΟΛ.

Η βελτίωση, και από τεχνικής πλευράς, της εικόνας της αγοράς οδηγούσε σε ανάλογες κινήσεις ”μόχλευσης” επενδυτικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ανοδικά συνέχιζαν οι μετοχές των Ελληνικών Καλωδίων, Εβερεστ, Εκτέρ, ΓΕΚ, Παντεχνική, Αττικάτ, Σάνυο, ΝΕΛ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, Altec, Lavipharm, και αρκετών ακόμη τίτλων από αυτή την κατηγορία.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, το θετικό ενδεχόμενο κερδίζει και άλλους πόντους έναντι εκείνου της υποχώρησης της αγοράς προς το εύρος των 3.550-3.580.

Θα ήταν μάλιστα καλοδεχούμενη η... μετατροπή της συγκεκριμένης περιοχής από εύρος αντίστασης σε ζώνη ”στήριξης” της αγοράς.

Στις 14:05 με συναλλαγές περίπου 110 εκατ. ευρώ ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν λίγο χαμηλότερα των 3.825 μονάδων (0,78%), με τη μετοχή της Εθνικής στα 30,88 ευρώ, της Eurobank στα 23,08 ευρώ, της Alpha Bank στα 20,78 ευρώ, της Αγροτικής στα 3,92 ευρώ, της Πειραιώς λίγο χαμηλότερα στα 19,38 ευρώ και του ΟΤΕ στα 17,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v