Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια ανάσα πριν τις 3.800

Ακούμπησε τις 3.800 μονάδες ο Γενικός Δείκτης αλλά υποχώρησε ελαφρώς χαμηλότερα σε μια συνεδρίαση σημαντικών διακυμάνσεων, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, που κατέδειξε ότι στην παρούσα φάση ρευστότητα και ”παίκτες” ενδιαφέρονται για συγκεκριμένους τίτλους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Στις παρυφές των 3.800 μονάδων (τις οποίες δοκίμασε ενδοσυνεδριακά) έκλεισε ο Γενικός Δείκτης σε μια θετική συνεδρίαση εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος όμως και πάλι το όποιο ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο σε λίγους σχετικά τίτλους αλλά από όλο το εύρος του ταμπλό.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς πιθανολογούν ”βουβή άνοδο” με το Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να αναρριχηθεί σε υψηλότερα επίπεδα αλλά και την επιφυλακτικότητα να ”απαγορεύει” τις ακραίες ημερήσιες διακυμάνσεις για την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων.

Τεχνικά η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική καθώς τόσο ο Γ.Δ. όσο και ο FTSE κατόρθωσαν κλείσιμο υψηλότερα των 3.783 και 2.060 μονάδων αντίστοιχα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο πάντα υπό την προϋπόθεση ότι την οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θα συνεπικουρήσει το διεθνές κλίμα.

Για μια ακόμα συνεδρίαση η εικόνα των μετοχών του FTSE θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή. Με τις Alpha Bank, Coca Cola, Hyatt Folli Follie να κερδίζουν περισσότερο των 2 ποσοστιαίων μονάδων, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Eurobank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Intracom, ΟΠΑΠ, θετικό πρόσημο για Cosmote, ΟΤΕ, και αμετάβλητος ως αναμενόταν η μετοχή της Εμπορικής έστω και αν ενδοσυνεδριακά έγιναν κάποιες πράξεις στα 25,2 ευρώ.

Αντίθετα, με αξιοσημείωτες απώλειες για ελληνικά πετρέλαια, Motor Oil, Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Πειραιώς, Γερμανό, Ελληνική Τεχνοδομική και ΚΑΕ.

Ο Γ.Δ. αν και κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο είχε αρκετές ημερήσιες διακυμάνσεις σε ένα εύρος περίπου 36 μονάδων και έκλεισε στις 3.794,39 μονάδες με κέρδη 0,79%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 215 εκατ. από τα οποία τα 21,1 αφορούσαν προσφωνημέες συμμετοχές.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα μεταξύ ανοδικών (140)- πτωτικών (100) όμως αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν το κλείσιμο οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο είχαν περάσει μπροστά σαφέστατη ένδειξη επιφυλακτικότητας και εύθραυστης ψυχολογίας, ενώ μόλις 5 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-15%.

Τέλος, όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές συνέχισε ανοδικά με σημαντικά κέρδη η Δελτα Project, φήμες επί φημών έδωσαν σημαντική κινητικότητα και κέρδη σε Infoquest, Unisystems αλλά και σε άλλους μετοχές πληροφορικής όπως Altec και Byte, ενώ σημαντική κινητικότητα που έφερε και ικανοποιητικά κέρδη παρουσίασε compucon, Τεχνική Ολυμπιακή, Κούμπας, Everest, Newsphone και με άριστη τεχνικά εικόνα o ΟΛΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v