Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall ”μπλοκάρει” τη συνέχεια της Σοφοκλέους

Η αδυναμία να υπερκεραστεί το τεχνικό οχυρό των 3.783 μονάδων και η ανακοίνωση του δομικού δείκτη λιανικής για τον μήνα Ιούλιο στις Η.ΠΑ. έφεραν προς το τέλος σχετικές ρευστοποιήσεις και παραπέμπουν για ασφαλέστερα συμπεράσματα στις επόμενες συνεδριάσεις. Νέο ιστορικό υψηλό για Τ.Τ. και σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των ΟΛΘ και ΟΛΠ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδική συνεδρίαση με το γενικό δείκτη μετά τα πρώτα λεπτά να κινείται μόνο με θετικό πρόσημο όμως η σημαντική τεχνική αντίσταση στις 3.783 μονάδες (διέρχεται ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών) και πολύ περισσότερο η ανακοίνωση του δομικού δείκτη τιμών λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών στην πέρα όχθη για νέα αύξηση των επιτοκίων, έφεραν στο τέλος σημαντική υποχώρηση και κλείσιμο 20 μονάδες χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας.

Κατά πολλούς, τουλάχιστον το πρώτο μέρος της συνεδρίασης ξάφνιασε ευχάριστα έστω και αν η όποια ανοδική κίνηση δεν συνοδεύτηκε με αύξηση των συναλλαγών ενώ αντίθετα μετά τις 15.42 όταν σημειώθηκαν σημαντικές ρευστοποιήσεις οι πωλητές επέδειξαν σαφώς μεγαλύτερη κινητικότητα.

Για την αυριανή συνεδρίαση η Σοφοκλέους θα κληθεί αφενός να τιμολογήσει τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurobank τα οποία σε πρώτη ματιά θεωρήθηκαν υψηλότερα του αναμενόμενου αλλά πολύ περισσότερο το κλείσιμο της Wall Street που στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης δείχνει να κινείται με έντονα πτωτικές διαθέσεις.

Τεχνικά η εικόνα δεν έχει αλλάξει όμως η σημερινή συνεδρίαση ενίσχυσε σημαντικά τη ζώνη αντίστασης 3.783-3.797 και έδειξε ότι χρειάζεται περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών προκειμένου να διασπαστεί και να σηματοδοτήσει κίνηση για υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Μικτή η εικόνα στις μετοχές του FTSE όπου κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν Βιοχάλκο, Coca cola, ΚΑΕ, Cosmote και θετικό πρσόσημο για Eθνική, Εurobank, Γερμανό, Motor oil, ΟΠΑΠ και Τιτάνα. Αντίθετα, σχετικά σημαντικές απώλειες για την ιντρακομ(-2,79%) αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Hyatt, Eλληνικά Πετρέλαια, αρνητική μεταβολή για Alpha, Πειραιώς, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΤΕ, Folli Follie και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Εμπορικής.

Ο γενικός δείκτης έφτασε ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 3784,92 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 3764,65 με κέρδη 0,44% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 218 εκατ. από τα οποία τα 20,9 αφορούσαν προσφωνημένες συναλλαγές.

Σαφώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την ενδοσυνεδριακή εικόνα η τελική με 135 ανοδικές μετοχές έναντι 124 πτωτικών (λίγο πριν ο τέλος της συνεδρίασης οι τίτλοι με αρνητικό πρόσημο πέρασαν μπροστά) ενώ 8 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6-13,21%. Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές με ανοδικές διαθέσεις από την αρχή της συνεδρίασης Ατέρμων.

Σε φάση ανοδικής αντίστασης αγνώστου διαρκείας ο μαθιος, συνέχισε ανοδικά η Logidis και η Unisystems κινητικότητα και αξιοπρόσεχτα ημερήσια κέρδη για την Kego, πέρασε τα 2 ευρώ η Μινέρβα σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον ενόψει αποτελεσμάτων για τον Ομιλο Μυτιληναίου, σε νέο ιστορικό υψηλό το ταχυδρομικό ενώ σημαντικό μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος απέσπασαν ΟΛΘ και ΟΛΠ καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν αποκλείεται να επιδιώξουν απόκτηση κάποιου μικρού ποσοστού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v