Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνει φόρα ο Γ.Δ.

Μειώνονται σχετικά οι ”βοήθειες” των δεικτοβαρών τίτλων, ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μετοχών μεσαίας-μικρότερης κεφαλαιοποίησης οι όποιοι αγοραστές αποτραβιούνται σε χαμηλότερες τιμές. Σχετικό ζητούμενο, η ανάκαμψη του δείκτη και το κλείσιμο τουλάχιστον ψηλότερα των 3.747 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αργά και σταθερά ο Δείκτης διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, σε λίγο πιθανότατα θα τεθεί σε αμφισβήτηση και το θετικό πρόσημο, ενώ έχει επιδεινωθεί σχετικά και η αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών, που από 4 προς 1 διαμορφώνεται στο 2 προς 1.

Είναι ενδεικτικό ότι ουσιαστικά το βάρος του Δείκτη δείχνει να το ”μεταφέρει” ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας, υποβοηθούμενος από Αγροτική, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική και λιγότερο από CosmOTE, ενώ έχουν γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο οι Alpha Bank, Γερμανός, ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και με αξιοσημείωτες απώλειες οι Πειραιώς και Hyatt.

Σαφώς χειρότερη η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι όποιοι αγοραστές εκεί φαίνεται να υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ στην αγορά παραγώγων και σε μία άκρως μέχρι στιγμής υποτονική συνεδρίαση οι εκεί εμπλεκόμενοι έχουν μειώσει λίγο τις έτσι κι αλλιώς μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης του πρώτου μήνα.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον φαίνεται να ωθεί υψηλότερα τη Unisystems, συνεχίζει ανοδικά, αλλά με μικρότερα από τα αρχικά κέρδη ο Πετζετάκις, ενώ σχετική κινητικότητα παρατηρείται σε Νηρέα, Σελόντα, Λούλη και Ελληνικά Καλώδια.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης (τεχνικά τουλάχιστον) είναι ο Δείκτης να εξασφαλίσει κλείσιμο τουλάχιστον ψηλότερα των 3.747 μονάδων προκειμένου, βοηθούντος και του διεθνούς κλίματος, να ελπίζει σε κίνηση προς τις 3.795 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v