Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση που άφησε υποσχέσεις

Την αισιοδοξία για τη συνέχεια επιτρέπει η σημερινή συνεδρίαση, αφού εκτός από την αύξηση των συναλλαγών και την εντονότερη κινητικότητα σε ένα σημαντικό κομμάτι του ταμπλό, ο Γ.Δ. έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας. Η τελική εικόνα περιλαμβάνει 191 ανοδικές μετοχές, κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Αγροτική και περί το 2% για Alpha, Εμπορική, Εθνική κ.α. Επόμενος τεχνικός ”αντίπαλος” οι 3.780 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση με εικόνα σαφώς καλύτερη από τις αμέσως προηγούμενες και που άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια, αν διατηρηθεί σχετικά θετικό και το διεθνές κλίμα.

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις, άρεσαν όχι μόνο η αύξηση των συναλλαγών (αν και ένα πολύ σημαντικό μέρος από αυτές οφείλεται σε πακέτα και συναλλαγές που αφορούσαν τη μετοχή της Εμπορικής), αλλά και η σχετική κινητικότητα που παρουσιάστηκε για ένα σημαντικό κομμάτι του ταμπλό έστω και αν η έλλειψη retail διαμόρφωσε το +1,79% για τον FTSE έναντι του +1,31% για τον FTSEM και του +1,09% για τον FTSES.

Ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία επιτρέπει η τεχνική εικόνα καθώς μετά από πολύ καιρό η ανοδική κορυφή ήταν πολύ υψηλότερη της προηγούμενης (3.711 μονάδες) ενώ πλέον όλα δείχνουν να παίζονται στη περιοχή των 3783 μονάδων όπου και διέρχεται ο απλός ΚΜΟ των διακοσίων ημερών.

Από τις μετοχές του FTSE μόνο ο ΟΤΕ έκλεισε με οριακές απώλειες και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Γερμανού, ΚΑΕ και Πειραιώς. Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων η μετοχή της Αγροτικής και μεγαλύτερη των 2 ποσοστιαίων μονάδων Alpha Bank, Εμπορική, Εθνική, Βιοχάλκο, Motor oil, ΟΠΑΠ και Τιτάνας.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3728,11 μονάδες με κέρδη 1,72% ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 472 εκατ. από τα οποία τα 95,9 αφορούσαν πακέτα.

Σχετικά αυξημένων συναλλαγών και η συνεδρίαση στην αγορά παραγώγων με τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης του πρώτου μήνα να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του αντίστοιχου δείκτη στην υποκείμενη κάτι που είχα σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι υπερτιμήσεις.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 191 ανοδικές μετοχές έναντι 62 πτωτικών όμως η σχετική επιφύλαξη επέτρεψε μόλις σε 11 τίτλους να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα των 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Οσον αφορά τις επιμέρους μετοχές ξεχώρισαν οι: Τεχνική Ολυμπιακή (αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά αλλά με πολύ σημαντικές συναλλαγές), Καραμολέγκος (εν μέσω φημών), Μαθιός (η αυριανή συνεδρίαση θα δείξει αν η ανοδική κίνηση έχει διάρκεια), Q&R (συνεχίζει ανοδικά), Autohellas (επίκειται παρουσίας στο εξωτερικό), ΟΛΘ (τεχνικά δείχνει ότι μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα) ενώ συνέχισαν ανοδικά και αξίζουν προσοχής Κούμπας, Μουζάκης, Παϊρης, Μυτιληναίος, Αλουμίνιον της Ελλάδος και Χατζηκρανιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v