Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Το ενδιαφέρον στραμμένο στις τράπεζες

Στον τραπεζικό κλάδο θα παραμείνει και σήμερα στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, αναφέρουν οι αναλυτές, εν αναμονή των εξελίξεων στην Εμπορική και των ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΑΧΕ: Το ενδιαφέρον στραμμένο στις τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα η Τράπεζα Κύπρου, μετά το κλείσιμο της αγοράς και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα παραμείνει επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι ο συνδυασμός μιας βελτιωμένης προσφοράς για την Εμπορική και των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν χθες Πειραιώς και Τιτάν, θα δώσουν ώθηση στην αγορά σήμερα.

Η Proton Securities αναμένει ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν Πειραιώς και τιτάν, μετά την χθεσινή ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι αναμφίβολα στο επίκεντρο σήμερα θα βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός τομέας, καθώς η Credit Agricole αναμένεται να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά για την Εμπορική, ενώ χθες η Πειραιώς ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου.

Επιπλέον, η δήλωση της Πειραιώς ότι θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Τράπεζα Κύπρου, ίσως δημιουργήσει κάποια αδυναμία στην τιμή της μετοχής της δεύτερης, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α’ εξάμηνο, μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το σενάριο της πλευρικής κίνησης είναι το επικρατέστερο, ενώ μια σημαντική ανοδική κίνηση απαιτεί μεγάλη αύξηση του όγκου, που προς το παρόν βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, υποδεικνύοντας την υποτονική διάθεση των επενδυτών.

Τι έγινε χθες: Οριακά υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, στις 3.665,25 μονάδες, με χαμηλό τζίρο μόλις 166 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v