Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Προς αναθεώρηση προβλέψεων οι αναλυτές

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της Τιτάν για το 2006 και το 2007 δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν οι χρηματιστηριακές, μετά την ανακοίνωση ενός εξαμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τιτάν: Προς αναθεώρηση προβλέψεων οι αναλυτές
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Τιτάν δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν οι χρηματιστηριακές, μετά την ανακοίνωση ενός εξαμήνου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αναλυτικότερα:

Η Σίγμα Securities αναφέρει ότι σκοπεύει να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2006 και 2007 κατά 10% σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, που θα οδηγήσει σε αύξηση και της τιμής στόχου (στα 46 ευρώ αυτή τη στιγμή, ή 24% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα). Κατά την εκτίμηση της Σίγμα, η Τιτάν διαπραγματεύεται 10 φορές τα καθαρά κέρδη του 2007 και 5,6 φορές τα EBITDA του 2007. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση ”outperform” για την μετοχή του Τιτάνα.

Η Εγνατία Finance αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του Τιτάνα ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της, κυρίως λόγω των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας, οι οποίες συνεχίζουν να εμφανίζουν ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι θα αναθεωρήσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2006-2007, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Τιτάν.

Η HSBC σημειώνει ότι η Τιτάν ανακοίνωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ τα σχόλια της διοίκησης της εταιρείας για την βραχυπρόθεσμη δυναμική της αγοράς ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικά. Η HSBC αξιολογεί την Τιτάν με ”overweight”, με θεωρητικό τιμή στόχο τα 44,5 ευρώ ανά μετοχή. Αναφέρει επίσης ότι η Τιτάν διαπραγματεύεται ”ισότιμα” με τους διεθνείς ανταγωνιστές της, όσον αφορά τους πολλαπλασιαστές PE και EV/EBITDA (εκτιμήσεις 2007: ΡΕ 10,7, EV/EBITDA 6,3), ενώ προσφέρει σημαντικά υψηλότερο ROE (26.5%) και αύξηση κερδών ανά μετοχή.

Η Π&Κ επισημαίνει ότι πιθανώς να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την Τιτάν, ενώ διατηρεί την αξιολόγηση ”overweight” για τη μετοχή. Τονίζει δε την υψηλή παραγωγή ρευστότητας, την καλή διαχείριση και την ισχυρή απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v