Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Εκτιμήσεις για αύξηση 35% στα κέρδη

H Alpha Bank, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 35% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στην επέκταση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Alpha Bank: Εκτιμήσεις για αύξηση 35% στα κέρδη
H Alpha Bank, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 35% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στην επέκταση των χορηγήσεων στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση τιμή των προβλέψεων 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 300 εκατ. ευρώ έναντι 222,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Τα καθαρά έσοδα τόκων προβλέπεται να διαμορφωθούν τους πρώτους έξι μήνες του έτους στα 697 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 19,5%, σε ετήσια βάση.

Η Αlpha, μετά την Πειραιώς και την Κύπρου, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Παρασκευή 28 Ιουλίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Αναλυτές είπαν ότι η Alpha ωφελείται σημαντικά από την στροφή που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στις χορηγήσεις λιανικής τραπεζικής και την αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια.

”Η Alpha θα έχει αυξημένα κέρδη στο εξάμηνο λόγω της επέκτασης των χορηγήσεών της στην στεγαστική και καταναλωτική πίστη”, είπε αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

”Ταυτόχρονα ωφελείται και από την αύξηση του ποσοστού των πιο κερδοφόρων χορηγήσεων λιανικής στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της”, πρόσθεσε ο αναλυτής.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να ανέλθουν στα 149,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

Η μετοχή της Alpha διαπραγματεύεται 12,68 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006, σε discount έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της με πολλαπλασιαστή κερδών 15,29 σύμφωνα με το Reuters Estimates.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Εθνική Χρηματιστηριακή, Praxis Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Πειραιώς Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Μarfin Analysis, HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή, Egnatia Finance, Π&Κ Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v