Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Θετικά είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Θετικά είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εξάμηνο η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους, με τα καθαρά της κέρδη να έχουν ενισχυθεί κατά 201,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 260,6 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγο για πιθανή αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών τους.

Πειραιώς: Θετικά είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Θετικά είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εξάμηνο η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους, με τα καθαρά της κέρδη να έχουν ενισχυθεί κατά 201,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 260,6 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι αναλυτές κάνουν λόγο για πιθανή αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών τους. Αναλυτικότερα:

Η HSBC χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα καλά σε γενικές γραμμές και χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Στα θετικά σημεία των αποτελεσμάτων περιλαμβάνει τη συνέχιση του ισχυρού όγκου δανεισμού, την προσαρμογή στα spreads και την θετική τάση στην ποιότητα των assets. Επίσης, κρίνει καθησυχαστικές τις δηλώσεις της διοίκησης της Τράπεζας αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου, καθώς το θέμα είχε δημιουργήσει ανησυχίες αναφορικά με την, μέχρι στιγμής ξεκάθαρη και λογική, στρατηγική του ομίλου.

Η Marfin Analysis σημειώνει ότι θα αναπροσαρμόσει θετικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη της Πειραιώς, κυρίως λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου προβλέψεων για επισφαλή δάνεια καθώς και των ”άλλων λειτουργικών εσόδων” της τράπεζας, που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών της. Παράλληλα, θα αυξήσει τα opex charges και θα μειώσει τις προβλέψεις τις για τα έσοδα από τις προμήθειες, τονίζοντας όμως ότι οι αναπροσαρμογές αυτές θα έχουν μικρή επίπτωση στις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη.

Η Π&Κ από την πλευρά της αναφέρει ότι ενδεχομένως να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τις λόγω των χαμηλότερων του αναμενόμενου προβλέψεων για τα επισφαλή δάνεια της τράπεζας, ενώ παράλληλα διατηρεί την θετική της στάση για τη μετοχή της Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v