Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Στα 25 ευρώ η προσφορά από CA (update 2)

Στα 25 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την προσφορά της για την Εμπορική η Credit Agricole, στα 3,3 δισ. ευρώ, φιλοδοξώντας να αποκτήσει το 100%. Η περίοδος αποδοχής θα λήξει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2006. ”Ψήφος εμπιστοσύνης” η νέα πρόταση σχολίασε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης.

ΕΜΠ: Στα 25 ευρώ η προσφορά από CA (update 2)
Στα 25 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την προσφορά της για την Εμπορική η Credit Agricole, αποτιμώντας την Εμπορική στα 3,3 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Crédit Agricole S.A. ανακοίνωσε σήμερα την αύξηση του προσφερόμενου τιμήματος σε μετρητά προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (η ”Εμπορική”), σε 25 ευρώ ανά μετοχή (”Αναθεωρημένο Προσφερόμενο Τίμημα”).

Οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις της δημόσιας πρότασης της Crédit Agricole S.A. παραμένουν οι ίδιοι.

* Το Αναθεωρημένο Προσφερόμενο Τίμημα προσφέρεται για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, εκτιμώντας τη σε 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

* Η περίοδος αποδοχής κατά τη διάρκεια της οποίας οι μέτοχοι της Εμπορικής (οι ”Μέτοχοι”) θα μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αποδοχής τους στο δίκτυο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα λήξει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2006 με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελληνική Επικράτεια.

Η αναθεώρηση της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 3461/2006.

Τι είπε ο Γ. Αλογοσκούφης

Κατ αρχήν θετικά τοποθετείται η κυβέρνηση έναντι της νέας βελτιωμένης πρότασης της Credit Agricole.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ”η βελτιωμένη πρόταση της Credit Agricole είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, θα εξετάσει θετικά τα νέα δεδομένα με γνώμονα όπως πάντα το δημόσιο συμφέρον, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας”.

Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να λάβει απόφαση για την πώληση του 11% της Εμπορικής που κατέχει στο δημόσιο μέσω της ΔΕΚΑ.

Αυτό εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας ότι θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα και για τους υπόλοιπους μετόχους.



* Διαβάστε το πλήρες κείμενο της προσφοράς της CA στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v