Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένοντας τον... Ποζέ

Ισχυρή εντολή αγοράς ωθεί την Alpha Bank υψηλότερα των 19,6 ευρώ, ενώ απορροφάται η προσφορά σε Πειραιώς και Τιτάνα, που σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα εξαμήνου. Κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν πως η διακύμανση της μετοχής της Εμπορικής δείχνει πως προεξοφλείται η οριστικοποίηση της συμφωνίας γάλλων και ελληνικής πλευράς. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γύρω από τα 24,50 ευρώ συνεχίζει να ”παίζει” η μετοχή της Εμπορικής, κάτι που διευκολύνει όπως όλα δείχνουν την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Credit Agricole και ελληνικής πλευράς.

Όπως έχει αναφερθεί από την αρχή κιόλας της ημέρας, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της και σε Πειραιώς, Τιτάνα, με εύλογο το ενδιαφέρον για την διαμόρφωση των μεγεθών εξαμήνου και των δυο ομίλων.

Στη μετοχή της Πειραιώς, αφού αρχικά απορροφήθηκε η όποια προσφορά εκδηλώνονταν, οι αγοραστές ανέβηκαν μέχρι τα 19,68 ευρώ (0,10%).

Στον Τιτάνα οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα περίπου 55.000 τεμάχια (στις 14:10), με την προσφορά να εμφανίζεται και εδώ περιορισμένη, μετά μάλιστα τη σημαντική υπεραπόδοση των προηγούμενων ημερών.

Ενδιαφέρον όμως, για διαφορετικούς λόγους, παρουσιάζουν και οι μετοχές των Alpha Bank, ΔΕΗ.

Στη μεν πρώτη γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εντολή αγοράς από ξένο κωδικό που φέρεται να έχει κατανεμηθεί σε τρεις-τέσσερις ισχυρές χρηματιστηριακές και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να πραγματοποιείται με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κάτι που αν ισχύει παραπέμπει σε ισχυρή εντολή αγοράς, πολλαπλάσια των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί (περί τις 450.000 τεμάχια στις 14:10).

Στη μετοχή της ΔΕΗ, μετά τη χθεσινή έντονη αντίδραση (3,1%), διαπιστώνεται πως οι πωλητές δεν υποχωρούν χαμηλότερα των 16,50 ευρώ, με τους αγοραστές να είναι τοποθετημένοι στα 18,46 ευρώ, κρατώντας δηλαδή τον τίτλο μέχρι και 0,43% χαμηλότερα.

Φαίνεται λοιπόν πως σε συγκεκριμένες μετοχές προηγήθηκε άνοδος με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές από την προσφορά που ακολουθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας κατοχύρωσης κερδών.

Αυτό κατά την εκτίμησή μας είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τη συνέχεια.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, σε Lavipharm και Eurodrip είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας συνολικά 1 εκατ. ευρώ.

Και στις δυο περιπτώσεις η κατά περίπου 9,5% αντίδραση στηρίζονταν, άρτια από τεχνικής πλευράς.

Υψηλότερα του 1 ευρώ δίνονταν εντολές στη μετοχή του Κυριακούλη, προς τα 2,74 ευρώ στη Veterin, ενώ ενισχύονταν σταδιακά οι συναλλαγές στη μετοχή του Ικτίνου.

Και στην περίπτωση του Ικτίνου, η διαμόρφωση της τιμής πραγματοποιούνταν με τρόπο που παρέπεμπε σε άριστη συνεργασία μεταξύ πωλητών-αγοραστών, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 2,20 ευρώ.

Στον Χατζηιωάννου, για τους γνωστούς λόγους, η μετοχή ενισχύεται προς τα 1,27 ευρώ, με περισσότερα από 100.000 τεμάχια, ενώ μετά από πίεση διαρκείας αντιδρά προς τα 2,77 ευρώ η μετοχή του Ζήνωνα.

Συγκριτικά ικανές συναλλαγές πραγματοποιούνταν γύρω από τα 1,10 ευρώ στη μετοχή της Spider και στα 2,80 της Notos Com.

Για τον Παΐρη συνεχίζεται η ανοδική πορεία προς τα 1,94 ευρώ, με… φειδωλή την προσφορά, παρά το ότι ο τίτλος ενισχύονταν κατά 3,2%.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η χρηματιστηριακή αφύπνιση της μετοχής του ΟΛΠ, με λίγα κομμάτια (αξίας περίπου 300.000 ευρώ) και την τιμή να φθάνει στα 15,20 ευρώ (2,70%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v