Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά της Value Capital από τη Solidus (update)

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η Solidus Χρηματιστηριακή εξαγόρασε και απορροφά την Value Capital χρηματιστηριακή. H Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα καταβάλει στους μετόχους της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ τίμημα ύψους 2.600.000 ευρώ. Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες.

Εξαγορά της Value Capital από τη Solidus (update)
Tην Value Capital Xρηματιστηριακή εξαγόρασε και απορροφά η Solidus Χρηματιστηριακή.

Όπως έγινε γνωστό, στις 25 Ιουλίου 2006 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ λόγω συγχώνευσής της με την Value Capital ΑΧΕΠΕΥ.

Η διαδικασία της συγχώνευσης αυτής οριστικοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2006 ύστερα από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιριών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ εξαγοράζει και απορροφά διά συγχωνεύσεως τη χρηματιστηριακή εταιρία Value Capital ΑΧΕΠΕΥ. Έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα καταβάλει στους μετόχους της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ τίμημα ύψους 2.600.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ, καθώς η καθαρή της θέση ύστερα από την αφαίρεση επισφαλειών πελατών της και ύστερα από πρόσφατο φορολογικό έλεγχο ανερχόταν στις 30 Ιουνίου 2006 στα 2.520.000 ευρώ. Η Solidus θα καταβάλει το τίμημα της εξαγοράς από τα ίδια κεφάλαιά της, καθώς και από κεφάλαια προερχόμενα από την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 1.600.000 ευρώ, που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου 2006.

Μετά την περάτωση των διαδικασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες, η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα αριθμεί περισσότερους από 20.000 πελάτες και θα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρίες στην Ελλάδα.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως ”η εξαγορά και η συγχώνευση της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ θα ενισχύσει την ήδη επιτυχημένη πορεία της Solidus Χρηματιστηριακής, αυξάνοντας των αριθμό των πελατών της σε περισσότερους από 20.000. Το διοικητικό συμβούλιο της Solidus θα αποτελείται πλέον από 9 μέλη προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτό και στελέχη της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ, ενώ όλες οι υπάρχουσες συμβάσεις των πελατών και των συνεργατών της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ θα διατηρηθούν, καθώς η Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ θα αποτελεί τη συνέχιση του νομικού της προσώπου”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ και μέλος του Δ.Σ. του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Σίνος: ”Η εξαγορά και συγχώνευση της Value Capital ΑΧΕΠΕΥ καθιερώνει τη Solidus ανάμεσα στις πρώτες ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρίες στην Ελλάδα. Μαζί με τους ανθρώπους που στελέχωσαν τη Value Capital ΑΧΕΠΕΥ θα προχωρήσουμε δημιουργώντας την πρώτη χρηματιστηριακή εταιρία στην εξυπηρέτηση του ιδιώτη επενδυτή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v