Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος... χαμηλού κόστους

Με χαμηλές συναλλαγές συνεχίζεται η συντήρηση της αγοράς, υψηλότερα των 3.600 μονάδων. Κέρδη για τραπεζικούς τίτλους, επιλεγμένες μετοχές εταιριών της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, αλλά και ορισμένους τίτλους της χαμηλότερης. Δεδομένης της διεθνούς συγκυρίας και του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, η εικόνα της Σοφοκλέους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι χειρότερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε χαμηλών συναλλαγών συντήρηση της αγοράς υψηλότερα των 3.600 μονάδων εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση.

Με την υπεραπόδοση του Mid 40 (1,2%) να συνεχίζεται έναντι του FTSE-20 (0,55%).

Στον τραπεζικό κλάδο η εικόνα παραμένει περίπου ανάλογη της αρχικής, με την Εθνική στα 28,76 ευρώ, την Πειραιώς στα 19,52 ευρώ, την Κύπρου στα 7,34 ευρώ, την Αγροτική στα 3,70 και την Εμπορική στα 25,06 ευρώ.

Αντιθέτως, για τις μετοχές των Alpha Bank και Eurobank σημειώνονται απώλειες της τάξης του 0,84 και 0,19% αντίστοιχα.

Από τη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση, με περιορισμένο τζίρο, αντιδρά η Εθνική Ασφαλειών προς τα 5,90 ευρώ, το Αλουμίνιο προς τα 15,0 ευρώ, η Intralot προς τα 19,10 ευρώ, ο Μαΐλλης προς τα 2,37 ευρώ.

Επιλεκτικά συνεχίζονται οι κινήσεις των ενεργών ”παικτών” σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης, με τη μετοχή του Μουζάκη να ενισχύεται κατά 6,6% στα 1,31 ευρώ, με τους Παΐρη, Μαξίμ, Eurodrip, Βιοτέρ, Veterin, και ορισμένες ακόμη να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε αυτή την κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, για τον Μουζάκη φαίνεται πως στη μετοχή τοποθετούνται διορατικοί ”παίκτες”, οι οποίοι προσβλέπουν στο ότι η ιστορική εταιρία μπορεί να πετύχει μια συμφωνία για την αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της (που διαθέτει στην περιοχή του Κηφισού).

Ανάλογη προεξόφληση εξελίξεων φαίνεται να επιδιώκεται στη μετοχή του Παΐρη, καθώς για την εταιρία φέρεται να έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εισηγμένους και έναν μη εισηγμένο όμιλο.

Περιπτώσεις όπως αυτή του Μουζάκη, του Παΐρη, του Λιβάνη, της Eurodrip, των Φιερατέξ-Μινέρβα και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία φαίνεται πως με μια σχετικά σταθεροποιητική κίνηση της αγοράς μπορούν έστω και βραχυπρόθεσμα να δώσουν τον δικό τους τόνο στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v