Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα βλέμματα σε τράπεζες και εξάμηνα

Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αναζητήσει για μια ακόμη φορά η Σοφοκλέους, ενώ στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τράπεζες. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου.

ΑΧΕ: Τα βλέμματα σε τράπεζες και εξάμηνα
Τι εκτιμάται για σήμερα: Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα αναζητήσει σήμερα η Σοφοκλέους.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή θα καθορίσουν την πορεία των διεθνών αγορών αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η Σίγμα Securities, ενώ στην Ελλάδα, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου θα αποτελέσει θετικό καταλύτη, ιδιαίτερα για τις τράπεζες, όπου Πειραιώς και Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσουν ισχυρά αποτελέσματα.

Σταθεροποιητικά προς χαμηλότερα αναμένει η Proton Securities να ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, η οποία εκτιμά ότι παρόμοιο θα είναι και το άνοιγμα της Σοφοκλέους. Στο επίκεντρο θα παραμείνει ο τραπεζικός τομέας.

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα αναμφίβολα θα βρίσκεται η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, καθώς αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής αντιπροσφορών για την τράπεζα, ενώ τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στην Credit Agricole, για την περίπτωση βελτίωσης της προσφοράς της, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα αναμένεται να δώσουν τον τόνο στην εγχώρια αγορά, ενώ τα αποτελέσματα β τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά αυτή την εβδομάδα, καθώς και το διεθνές κλίμα, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της εγχώριας αγοράς.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Οι ρευστοποιήσεις, οι οποίες ήταν πιο έντονες στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη κατά 0,7% χαμηλότερα. Ο τζίρος άγγιξε τα 186 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTSE 20 και FTSEM 40 να υποχωρούν κατά 0,47% και 1,8% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v