Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Όλα ανοιχτά στο ”παρά πέντε”

Για βελτίωση της προσφοράς της Credit Agricole πιέζει το υπουργείο Οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι τα 23,5 ευρώ είναι χαμηλό τίμημα για την Εμπορική. Πιθανή ακόμα και η αναβολή της διαδικασίας, εφόσον η Credit Agricole επιμείνει στα 23,5 ευρώ και εφόσον δεν εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος. Νέες δηλώσεις Αλογοσκούφη στις 13.00

Εμπορική: Όλα ανοιχτά στο ”παρά πέντε”
του Γιώργου Μαντέλα

Με το ”δάχτυλο στη σκανδάλη” βρίσκονται από σήμερα μέχρι και αύριο αργά το απόγευμα όλοι οι έχοντες άμεση ή έμμεση σχέση με το project της αποκρατικοποίησης της Εμπορικής.

Στο υπουργείο Οικονομίας κατ’ αρχήν πιέζουν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της προσφοράς της Credit Agricole, καθώς εκτιμούν ότι τα 23,5 ευρώ είναι χαμηλό τίμημα για την Εμπορική και γι’ αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να επέλθει βελτίωση αν οι Γάλλοι θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της τράπεζας.

Παράλληλα, περιμένουν εναγωνίως το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών της τελευταίας στιγμής που πραγματοποιεί ο σύμβουλος πώλησης, η αμερικανική τράπεζα Citigroup.

Πληροφορίες θέλουν τις δύο ξένες τράπεζες, που είχαν ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την Εμπορική πριν από περίπου ένα μήνα, να έχουν επαναπροσεγγιστεί από το σύμβουλο προκειμένου να διευκρινιστεί ποιες τελικά είναι οι προθέσεις τους.

Στο υπουργείο πάντως δεν αποκλείουν και ένα τρίτο ενδεχόμενο, το οποίο προβλέπει τελικώς τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας της πώλησης σε αυτή τη φάση, εφόσον η Credit Agricole επιμείνει στα 23,5 ευρώ και εφόσον δεν εμφανιστεί τρίτος ενδιαφερόμενος μετά την αποχώρηση της Τράπεζας Κύπρου.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο προοπτικές:

Α) αυτή που προβλέπει επανάληψη της διαδικασίας κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον και

Β) αυτή που προβλέπει την πώληση του πακέτου των μετοχών της Εμπορικής που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΚΑ μέσω placement.

Όλα τα παραπάνω όμως μπορεί να ανατραπούν καθώς στις περιπτώσεις αυτές (όπως παλιότερα στις υποτιμήσεις του νομίσματος) τίποτα δεν ανακοινώνεται εκ των προτέρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v