Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: 45% πάνω τα κέρδη 6μήνου ”βλέπει” η Marfin

Ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο ”βλέπει” για την Τιτάν η Marfin Analysis, στο οποίο η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα συμβάλλουν η αυξημένη ζήτηση, οι υψηλότερες τιμές και οι επιδράσεις από τις πρόσφατες εξαγορές της τσιμεντοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Προβλέψεις για άνοδο 45% στα καθαρά κέρδη εξαμήνου.

Τιτάν: 45% πάνω τα κέρδη 6μήνου ”βλέπει” η Marfin
Ένα ισχυρό δεύτερο τρίμηνο ”βλέπει” για την Τιτάν η Marfin Analysis, σε έκθεσή της με ημερομηνία 21/7/2006, στο οποίο η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα συμβάλλουν η αυξημένη ζήτηση, οι υψηλότερες τιμές και οι επιδράσεις από τις πρόσφατες εξαγορές της τσιμεντοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marfin, οι πωλήσεις β’ τριμήνου θα ανέλθουν σε 428,4 εκατ. ευρώ έναντι 335 εκατ. στο α’ τρίμηνο, ενώ τα EBITDA αναμένεται να αυξηθούν σε 127,1 εκατ. ευρώ από 80,3 εκατ. ευρώ.

Για το α’ εξάμηνο, η Marfin εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Τιτάν θα είναι αυξημένες κατά 24,5% στα 763,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA θα ενισχυθούν κατά 28,3% στα 207,5 εκατ. ευρώ, από 161,7 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά κέρδη εξαμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 45%, στα 113,6 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των φόρων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και των χαμηλότερων οικονομικών δαπανών έναντι του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι η Τιτάν ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 26 Ιουλίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Η τιμή της μετοχής της Τιτάν έκλεισε την Παρασκευή στα 35,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v