Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακολουθεί τις τάσεις της... μόδας η Σοφοκλέους

”Εισαγόμενο” θετικό κλίμα με αποχρώσες ενδείξεις αντανακλαστικής ανοδικής αντίδρασης λόγω των χθεσινών σημαντικών κερδών σε Wall Street καταγράφηκε στη Σοφοκλέους. Με δεδομένο ότι αύριο λήγουν τα ΣΜΕ Ιουλίου δεν είναι δυνατή η ”ασφαλής πρόβλεψη” για τη βραχυπρόθεσμη τάση και όλα παραπέμπουν στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας. Σημαντικά κέρδη για ΟΤΕ - Εθνική.

του A. Αναγνωστόπουλου

”Εισαγόμενο” θετικό κλίμα με αποχρώσες ενδείξεις αντανακλαστικής ανοδικής αντίδρασης λόγω των χθεσινών σημαντικών κερδών σε Wall Street και στις μεγάλες διεθνείς αγορές γενικότερα.

Η ανοδική διάθεση θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι εξαπλώθηκε σε ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλώ όσον αφορά τα ημερήσια κέρδη, όμως μια προσεκτικότερη ματιά θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι σε αρκετές αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά προήλθαν με ελάχιστες συναλλαγές, ένδειξη της απόλυτης επιφυλακτικότητας που συνεχίζει να υπάρχει στη Σοφοκλέους.

Με δεδομένο ότι αύριο λήγουν τα ΣΜΕ Ιουλίου, δυνατότητα ”ασφαλούς πρόβλεψης για τη βραχυπρόθεσμη τάση δεν υφίσταται και όλα παραπέμπουν στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Όμως σε περίπτωση που εκτονωθούν οι διεθνείς γεωπολιτικές ανησυχίες, η Σοφοκλέους δείχνει έτοιμη να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Από πλευράς τεχνικής ανάλυσης, δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν θα αλλάξει ουσιαστικά εάν ο Γενικός Δείκτης δεν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερο των 3.820 μονάδων, καθώς κίνηση μέχρις εκείνα τα επίπεδα μόνο ως ανοδική αντίδραση θα εκλαμβάνεται και θα απαιτεί ιδιαίτερα αυξημένα αντανακλαστικά.

Από τις μετοχές του FTSE, όλες με θετικό πρόσημο πλην Εμπορικής (-1,52%) ενώ οριακές απώλειες κατέγραψαν Hyatt και Ελληνικά Πετρέλαια.

Αντίθετα, στους θετικούς πρωταγωνιστές και με κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταχωρούνται οι Alpha Bank, Αγροτική, Εθνική, Eurobank, Coca Cola, ΚΑΕ, Cosmote και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε έντονα ανοδικά και να έφτασε μέχρι 3.625,72 μονάδες (με κέρδη μεγαλύτερα του 2%) όμως από εκεί και πέρα, και παρά το γεγονός ότι κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 3.603,56 μονάδες για να έλθει η αντίδραση της τελευταίας ώρας και να κλείσει στις 3.617,07 μονάδες με κέρδη 1,92%.

Όμως ο τζίρος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χαρακτηρισθεί ”φτωχός” καθώς από τα περίπου 256 εκατ. μεικτής αξίας συναλλαγών, τα 47,5 αφορούσαν ”πακέτα”.

Για μια τέτοια συνεδρίαση, θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα, όχι τόσο όσον αφορά την αναλογία ανοδικών (209) - πτωτικών (59) μετοχών, αλλά περισσότερο όσον αφορά τα ημερήσια κέρδη, καθώς μόλις 8 τίτλοι (οι περισσότεροι με ελάχιστες συναλλαγές) κατέγραψαν κέρδη από 7-17,24%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, σχετική κινητικότητα που συνδυάστηκε με ικανοποιητικά κέρδη για Σάτο, Άττικατ, Euromedica, Μινέρβα, Γαλαξίδι, Νηρέα, Μουζάκη, Φιερατέξ, Δομική Κρήτης, ΕΤΕΜ, Αλτέκ και ΕΧΑΕ.

Πραγματοποιήθηκαν 4 πακέτα της Τράπεζας Κύπρου συνολικού αριθμού 479.000 τεμαχίων σε τιμές από 7,18 έως 7,24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v