Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική η Σοφοκλέους

Έχοντας χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής ορμής, η αντίδραση στην αγορά περιορίζεται πέριξ των 3.555 μονάδων. Σε θετικό πεδίο η Εθνική, ισχυρά κέρδη για την Κύπρου μετά τη φημολογία για απόσυρση από τη διεκδίκηση της Εμπορικής. Σημαντικές απώλειες (4%) για την Εμπορική. Υποχώρηση των συναλλαγών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τακτική συντήρησης ακολουθείται και στην ελληνική αγορά, καθώς η ρευστότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν επιτρέπει κάτι περισσότερο από κινήσεις κυρίως βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Οι βασικοί δείκτες παραμένουν υψηλότερα των 3.500 μονάδων και των 1.930 μονάδων, με τον FTSE-20 όμως να κινείται σε οριακά αρνητικό έδαφος.

Αυτό παρά τη θετική, κατά 0,5%, αντίδραση του τραπεζικού κλάδου, καθώς χαμηλότερα διαμορφώνεται ο κλάδος τροφίμων - ποτών, αλλά και ταξιδίων - αναψυχής και εμπορίου.

Ωστόσο, διατηρείται σε μάλλον ικανοποιητικό επίπεδο η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις συναλλαγές να έχουν ”ηρεμήσει” σημαντικά μετά την αρχική θερμή υποδοχή.

Η μετοχή της Εθνικής εξακολουθεί να διαμορφώνεται θετικά πέριξ των 28,28-28,32 ευρώ, της Πειραιώς πέριξ των 19,72 ευρώ, ενώ υποχωρούσαν οι Eurobank και Εμπορική (-4%).

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, μετά τη φημολογούμενη αποχώρηση από τη διαδικασία απόκτησης της Εμπορικής, υπεραποδίδει, με την ανώτατη τιμή να έχει φθάσει νωρίτερα μέχρι τα 7,20 ευρώ.

Στα 5,66 ευρώ παραμένει η μετοχή του Νίκα, ενώ ακολουθούν με απόδοση υψηλότερη του 2% Ελγέκα, Χατζηιωάννου, Πετζετάκις, Vetern, Σάνυο, Lamda Development, ΕΥΑΘ και ορισμένες ακόμη.

Αγοραστές μέχρι τα 24,70 ευρώ εμφανίζονταν στη μετοχή της Marfin, μέχρι τα 10,56 ευρώ στη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, μέχρι τα 9,90 ευρώ στην Jumbo και μέχρι τα 2,65 στη Μηχανική.

Στη μετοχή της Audiovisual οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τις 10.000 τεμάχια, το δε εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται μεταξύ 3,84-3,88 ευρώ, με τον τίτλο να ενισχύεται μέχρι και 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v