Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φθηνές οι ελληνικές τράπεζες λέει η Deutsche Bank

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών και δεδομένου του ισχυρού αναπτυξιακού τους προφίλ, η Deutsche Bank δεν θεωρεί ότι η τόσο χαμηλή αποτίμηση είναι δικαιολογημένη, όπως καταθέτει σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες (17/7) όπου διατηρεί σύσταση buy για Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Τράπεζα Κύπρου και Marfin.

Φθηνές οι ελληνικές τράπεζες λέει η Deutsche Bank
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών και δεδομένου του ισχυρού αναπτυξιακού τους προφίλ, η Deutsche Bank δεν θεωρεί ότι η τόσο χαμηλή αποτίμηση είναι δικαιολογημένη, όπως καταθέτει σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες (17/7) όπου διατηρεί σύσταση buy για Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Τράπεζα Κύπρου και Marfin.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με Ρ/Ε 10,3 με βάση τα κέρδη του 2007, έναντι Ρ/Ε 10 για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών ”υπέφεραν” από την πρόσφατη διόρθωση στην αγορά και οι αποτιμήσεις τους διαμορφώνονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει, δεδομένου του ισχυρού αναπτυξιακού τους προφίλ και του γεγονότος ότι τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν θετικά, δεν θεωρεί ότι τόσο χαμηλά επίπεδα αποτίμησης είναι δικαιολογημένα.

Λόγω της ισχυρής διόρθωσης στην αγορά και της χαμηλής αποτίμησης των ελληνικών τραπεζών, η Deutsche Bank διατηρεί σύσταση ”buy” για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής, Τράπεζας Κύπρου και ομίλου Marfin.

Όπως αναφέρει, μεταξύ των μεγάλων τραπεζών προτιμά την Εθνική Τράπεζα, καθώς θεωρεί ότι είναι καλύτερα τοποθετημένη στην ελληνική αγορά για να αποφύγει τις πιέσεις στα περιθώρια κερδοφορίας.

Επιπροσθέτως, εκτιμά ότι η πτωτική τάση στη μετοχή λόγω της εξαγοράς της Finansbank έχει ολοκληρωθεί και η Εθνική Τράπεζα θα επωφεληθεί από την ανάπτυξη εκτός Ελλάδας όταν η ελληνική αγορά γίνει ώριμη.

Αναφορικά με τις μικρότερες τράπεζες όπως η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση προτιμά τη Marfin καθώς θεωρεί ιδιαίτερα θετική την επικέντρωση της τράπεζας στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στη λιανική τραπεζική και εκτιμά ότι ”θα άξιζε μια επαναξιολόγηση, δεδομένου ότι μετατρέπεται σε πιο κλασική τράπεζα”.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τιμές στόχους στα 27,6 ευρώ για την Alpha Bank (περιθώριο ανοδικής κίνησης 44% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών), στα 30 ευρώ για την Eurobank (περιθώριο ανοδικής κίνησης 35%), στα 43 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο ανοδικής κίνησης 47%), στις 5,6 λίρες Κύπρου για την Τράπεζα Κύπρου (περιθώριο ανοδικής κίνησης 43%) και στα 34 ευρώ για τη Marfin (περιθώριο ανοδικής κίνησης 36%).

Παράλληλα, προχωρά και σε εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank προβλέπει ότι η Alpha Bank (ανακοινώνει στις 28 Ιουλίου) θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 24% σε ετήσια βάση, στα 150,8 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο. Προβλέπει επίσης αύξηση των εσόδων κατά 18% και αύξηση του κόστους κατά 7%.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η Eurobank (ανακοινώνει την 1η Αυγούστου) θα εμφανίσει αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά 32% σε ετήσια βάση, στα 153,3 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο. Επίσης, προβλέπει αύξηση εσόδων κατά 17% με ενίσχυση των εσόδων από τόκους κατά 20% και αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 16%.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Εθνική (ανακοινώνει στις 31 Αυγούστου) θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 86% σε ετήσια βάση, στα 323 εκατ. ευρώ, λόγω έκτακτων κερδών 125 εκατ. ευρώ από την πώληση της Atlantic Bank στη Νέα Υόρκη. Επίσης, προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση των εσόδων κατά 38% με ενίσχυση των εσόδων από τόκους κατά 16% και αύξηση των εσόδων από προμήθειες κατά 22%.

Σύμφωνα με τον οίκο, η Marfin (ανακοινώνει αποτελέσματα στα τέλη Αυγούστου) θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 120% σε ετήσια βάση, στα 21 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Deutsche Bank προβλέπει ότι η Τράπεζα Κύπρου (ανακοινώνει στις 27 Ιουλίου) θα εμφανίσει αύξηση στα καθαρά της κέρδη κατά 155% σε ετήσια βάση, στα 39 εκατ. κυπριακές λίρες. Προβλέπει αύξηση των εσόδων της κατά 27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v