Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για θετική συνεδρίαση

Θετικό άνοιγμα της Σοφοκλέους προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, στον απόηχο της Wall Street. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν την πορεία των αγορών – και κατ’ επέκταση της Σοφοκλέους- ενώ στο επίκεντρο θα παραμείνει και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος, εν αναμονή εξελίξεων στην Εμπορική.

ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για θετική συνεδρίαση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση των αγορών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis, αν και αναμένεται θετικό άνοιγμα των αγορών, μετά το θετικό κλείσιμο στις ΗΠΑ, η πορεία των διεθνών αγορών θα δώσει κατεύθυνση κατά την πορεία της συνεδρίασης.

Η Σίγμα Securities αναφέρει ότι η επιφυλακτικότητα παραμένει, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, προβλέποντας όμως θετικό άνοιγμα της Σοφοκλέους, στον απόηχο της Wall Street. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, στο επίκεντρο θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος.

Σε υψηλότερο επίπεδο εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξει σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ στο επίκεντρο ίσως βρεθεί σήμερα η Τράπεζα Κύπρου μετά τα δημοσιεύματα που την φέρουν να σκέφτεται το ενδεχόμενο απόσυρσης της προσφοράς της για την Εμπορική.

Η ελληνική αγορά ανέκαμψε χθες, διαφοροποιώντας τη θέση της από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με οριακές απώλειες. Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, η επιφυλακτικότητα θα συνεχίσει να επικρατεί στις αγορές, προμηνύοντας μια ”θολή” τάση, τουλάχιστον μέχρις ότου εκτονωθεί η γεωπολιτική κρίση, και εν όψει της ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ σήμερα.

Οι μετοχές των τραπεζών παραμένουν στο προσκήνιο, εν αναμονή εξελίξεων στην Εμπορική, ενώ άλλος ένας καταλύτης για τη Σοφοκλέους αναμένεται ότι θα είναι η ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου.

Τι έγινε χθες: Ανέκαμψε χθες η Σοφοκλέους, υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να γίνεται πιο εμφανές κατά το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο δείκτης FTSE 20 ενισχύθηκε 1,2%, ενώ κέρδη 1,3% κατέγραψε ο δείκτης FTSEM 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v