Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική ο τζίρος

Κυρίως μέσω πετρελαϊκών μετοχών και τίτλων του FTSE-20 (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ) επιχειρείται να διαμορφωθεί τάση απομάκρυνσης της αγοράς από τις 3.500 μονάδες. Παραμένει χαμηλότερα της κρίσιμης τιμής των 1.930 μονάδων ο FTSE-20, ενώ περίπου στις 14:20 ”γύριζε” και πάλι σε θετικό πρόσημο η μετοχή της Εθνικής, με συναλλαγές που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. τεμάχια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιχείρηση αντίδρασης, κυρίως μέσω πετρελαϊκών μετοχών και συγκεκριμένων τίτλων του FTSE-20 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει… ασθενής, καθώς Alpha Bank, Εθνική, και Εμπορική διαμορφώνονται λίγο χαμηλότερα, το αγοραστικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται κυρίως στις μετοχές των Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Αγροτικής Τράπεζας και δευτερευόντως σε Coca Cola, Intracom και Πειραιώς.

Οι συναλλαγές μπορεί να παραμένουν χαμηλές, με περίπου 65 εκατ. (από το σύνολο των 102 εκατ. ευρώ) να αφορούν στον FTSE-20, ωστόσο είναι εμφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθεί ”ανάχωμα” λίγο υψηλότερα των 3.500 μονάδων.

Ωστόσο, η μέχρι στιγμής αντίδραση του FTSE-20 τον συντηρεί λίγο χαμηλότερα των 1.930 μονάδων, κάτι που αποτελεί ασθενή, μέχρι στιγμής, ένδειξη.

Περίπου την ίδια ώρα (στις 14:15), τόσο η τάση των ευρωπαϊκών αγορών όσο και η εκτίμηση για το ”άνοιγμα” της Ν. Υόρκης διατηρούσαν τους βασικούς δείκτες μέχρι και 0,20% χαμηλότερα.

Η προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς είχε τονιστεί από την αρχή πως ήταν εμφανής και επιδιωκόταν κυρίως μέσω της Εθνικής, η μετοχή της οποίας επανήλθε σε θετικό πρόσημο, περίπου στις 14:20.

Με αγοραστές μέχρι τα 27,96 ευρώ και συναλλαγές που ξεπερνούσαν κατά τι το 1 εκατ. τεμάχια, η Εθνική διαμορφωνόταν μέχρι και 0,3% υψηλότερα.

Η διαφαινόμενη προσπάθεια αντίδρασης είχε ως αποτέλεσμα να επιδιωχθεί σταδιακά ανάλογη κίνηση σε ένα μέρος της μεσαίας – μικρής κεφαλαιοποίησης.

Δεν είναι τυχαίο πως περίπου εκείνη την ώρα ήταν περισσότερες οι ανοδικές μετοχές (110), έναντι εκείνων που υποχωρούσαν (78).

Ωστόσο, εξαιρούμενων των Eurodrip, Veterin, Χαλκόρ, Βιοτέρ, Lavipharm και Σάνυο, οι συναλλαγές παρέμεναν ιδιαίτερα χαμηλές στις Παΐρης, ΚΡΕ.ΚΑ., Ναύπακτος, ΕΛΓΕΚΑ, Inform Λύκος, Άλκο Ελλάς και Sprider.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v