Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Επιφυλακτικοί αναμένεται να παραμείνουν σήμερα οι επενδυτές, μετά το χθεσινό ”ξεπούλημα” στη Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εξακολουθούν να καθορίζουν την πορεία των αγορών, ενώ στο επίκεντρο σήμερα πιθανώς να βρεθεί η Eurobank, μετά την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το CEC.

ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Επιφυλακτικοί θα παραμείνουν για μια ακόμη συνεδρίαση οι επενδυτές, όπως εκτιμά η Marfin Analysis, αναμένοντας το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας, ωστόσο η χρηματιστηριακή δεν αναμένει οι πιέσεις να είναι τόσο ισχυρές όσο οι χθεσινές.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της παραμένει επιφυλακτική καθώς η εγχώρια αγορά τείνει να αντιδρά υπερβολικά στις αρνητικές ειδήσεις.

Η Proton Securities αναφέρει ότι η Σοφοκλέους ίσως αναζητήσει στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα, μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Στο επίκεντρο ίσως βρεθεί η Eurobank, μετά την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το CEC, καθησυχάζοντας έτσι τους τις ανησυχίες σχετικά με την επάρκεια του κεφαλαίου της.

Απώλειες 3,1% κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης, τη χειρότερη πτώση των τελευταίων δυο μηνών, αντιδρώντας υπερβολικά στο αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, όπως αναφέρει η Εγνατία Finance.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναμένεται να συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κλίμα, εμποδίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια ανόδου, με την αστάθεια να παραμένει κύριο χαρακτηριστικό των αγορών βραχυπρόθεσμα.

Τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό που ανακοινώνονται σήμερα και αύριο, καθώς και η ομιλία του προέδρου της Fed στις 19 και 20 Ιουλίου, ίσως δώσουν κάποια κατεύθυνση, με την εγχώρια αγορά να εκτιμάται ότι θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές, εν όψει της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου τον Αύγουστο και τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα.

Τι έγινε χθες: Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν την αγορά κατά 3,1% χαμηλότερα χθες, με τους δείκτες FTSE 20 και FTEM 40 να κλείνουν με απώλειες 3,2% και 3% αντίστοιχα, αναφέρει η Marvin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v