Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκ-βιαστική πτώση στη Σοφοκλέους

Τη στιγμή που οι απώλειες σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο δεν ξεπερνούσαν το 0,5%, στο δε Παρίσι έφθαναν το 1,2%, στη Σοφοκλέους με συναλλαγές μερικών χιλιάδων τεμαχίων σε δεικτοβαρείς τίτλους ”εκβιαζόταν” η διόρθωση του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20 μέχρι και 2,5% χαμηλότερα. Οι βιαστικοί προφανώς ”βλέπουν” την έξοδο. Πιέσεις και σε Κύπρου - Εμπορική.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα πρώτα 15-20 λεπτά υποχώρησε μέχρι και 1,9% χαμηλότερα προς τις 3.545 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Το παράδοξο είναι πως περίπου την ίδια ώρα οι απώλειες σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη διαμορφώνονταν μέχρι και το 0,5%, ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχωρούσε κατά 1,2%.

Είναι εμφανές πως στη Σοφοκλέους επιχειρήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης να ”εκβιαστεί” η ”βύθιση” του Γενικού Δείκτη και του FTSE-20 (του δεύτερου προς τις 1.930 μονάδες), με συναλλαγές περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Οι πωλητές εμφανίστηκαν επιθετικοί, αλλά με λίγες συναλλαγές, μέχρι και 3% χαμηλότερα στην Alpha Bank (περίπου 49.000 τεμάχια), μέχρι και 2,7% στη Eurobank (περί τις 18.000 τεμάχια) και μέχρι και 2,7% χαμηλότερα στην Εθνική Τράπεζα (με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές, περίπου 79 εκατ. τεμαχίων).

Σημαντικές πιέσεις και στη μετοχή της Κύπρου, που κινείται στα 6,4 ευρώ, ενω έσπασε καθοδικά τα 27 ευρώ και η Εμπορική.

Με τον Γενικό Δείκτη να πιέζεται μέχρι τις 3.540 μονάδες, λίγο χαμηλότερα της περιοχής των 3.550, φαίνεται πως εκβιάζεται η επιβεβαίωση ή όχι της στήριξης, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να εξαρτάται αποκλειστικά από τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v