Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ορμή καθόδου η Σοφοκλέους

Παρά τη σταθεροποιημένη σε απώλειες εικόνα που επιδεικνύουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η εικόνα στη Σοφοκλέους σταδιακά επιδεινώνεται. Απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων για την Εθνική και των δυο ποσοστιαίων μονάδων για Alpha Bank, Αγροτική, Eurobank, Πειραιώς. Ζητούμενο- ει δυνατόν- το κλείσιμο υψηλότερα των 3.640 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να σταθεροποιούν σε έναν βαθμό τις απώλειές τους, στη Σοφοκλέους η εικόνα επιβαρύνεται σημαντικά με αποτέλεσμα πριν συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης οι απώλειες του Γενικού Δείκτη να ξεπερνούν τις δυο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι απώλειες του FTSE φθάνουν στο 2,20%.

Κύριος ”υπαίτιος” της περαιτέρω επιδείνωσης ο τραπεζικός κλάδος (-2,56%), με τις πιέσεις στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους να έχουν αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα απώλειες μεγαλύτερες των τριών ποσοστιαίων μονάδων να καταγράφει ο τίτλος της Εθνικής και μεγαλύτερες των δυο ποσοστιαίων μονάδων οι Αγροτική, Eurobank και Πειραιώς, ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE, απώλειες μεγαλύτερες του 2% σημειώνουν Βιοχάλκο, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil και Τιτάνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο τίτλος της Hyatt διασώζεται με οριακά θετικό πρόσημο και ο τίτλος της Γερμανός με οριακές απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον στα χαμηλά ημέρας, καθώς έχασε τη μάχη στην περιοχή των 3.640 μονάδων, με την επόμενη στήριξη να οριοθετείται στις 3.596 μονάδες.

Ο τζίρος δέκα λεπτά πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης ξεπερνά τα 114 εκατ., από τα οποία τα 13,3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 10.

Από εκεί και πέρα και έως το τέλος της συνεδρίασης, ζητούμενο παραμένει η ει δυνατόν σχετική αντίδραση του δείκτη προκειμένου να επιστρέψει υψηλότερα των 3.640 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι ο FTSE πρέπει να εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερο των 2.002 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v