Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική vs διεθνές κλίμα

Οι αγοραστές κερδίζουν μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις στη ”μάχη” με τους πωλητές στον τίτλο της Εθνικής, με φόντο την κάμψη των ευρωαγορών. Αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, διαμορφώνουν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις προκειμένου το ενδιαφέρον να εξαπλωθεί και χαμηλότερα. Κατ’ αρχήν ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 3.660 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μέχρι στιγμής οι αγοραστές φαίνεται να κερδίζουν τις εντυπώσεις στις όποιες αψιμαχίες με τους πωλητές στον τίτλο της Εθνικής, ο ΟΠΑΠ δείχνει επίσης ότι έχει διάθεση διακράτησης των αξιοσημείωτων κερδών, σχετικά ανοδικές διαθέσεις από Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική και ΟΤΕ, σημαντική κινητικότητα και ημερήσια κέρδη στη μετοχή της Αγροτικής.

Όλα αυτά μαζί δημιουργούν σαφώς θετικότερο κλίμα από αυτό που επικρατεί στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ίσως υπό προϋποθέσεις να διαμορφώσουν και ευνοϊκότερες συνθήκες προκειμένου η κινητικότητα να εξαπλωθεί και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Δεκαπέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.654,99 μονάδες, με κέρδη 0,60%, ενώ η μεικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 113 εκατομμύρια.

Όμως από αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί ότι τα 23 εκατ. αφορούν πακέτα, ενώ από τα υπόλοιπα 90 εκατ. τα 48,5 αφορούν συναλλαγές Εθνικής και ΟΠΑΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το υπόλοιπο τμήμα της αγοράς.

Σχετικά καλύτερες συναλλαγές και στην αγορά Παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι, συνεχίζοντας αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες συνεδριάσεις, μειώνουν ακόμα περισσότερο τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του πρώτου μήνα (τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν κέρδη τριπλάσια από τον ανάλογο δείκτη στην υποκείμενη), ενώ όσον αφορά την τεχνική εικόνα, ένα κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 3.660 μονάδων θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό για τη συνέχεια.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, ίσως αξίζει υποσημείωσης η κινητικότητα σε Veterin, Alco, Αλλατίνη, Ελληνικά Καλώδια, Αβακα, Διεκάτ, ΕΒΙΚ, Attica Group και λίγες ακόμα μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v