Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δημοπρασίες έσωσαν τα προσχήματα

Συνεδρίαση μικρών κερδών για το Γενικό Δείκτη που ήταν αποτέλεσμα καθαρά και μόνο των δημοπρασιών στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και η οποία αποδείχθηκε μάλλον κουραστική για ένα σημαντικό μέρος των εμπλεκομένων και εξελίχθηκε εν μέσω σημαντικής μεταβλητότητας που επέδειξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,11%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση μικρών κερδών για το Γενικό Δείκτη που ήταν αποτέλεσμα καθαρά και μόνο των δημοπρασιών στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και η οποία αποδείχθηκε μάλλον κουραστική για ένα σημαντικό μέρος των εμπλεκομένων και εξελίχθηκε εν μέσω σημαντικής μεταβλητότητας που επέδειξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν καθοδικά, κάποια στιγμή γύρισαν σε θετικό πρόσημο αλλά μετά το άνοιγμα της Wall Street επανήλθαν σε αρνητικό έδαφος και μάλιστα με αξιοσημείωτες απώλειες.

Είναι ενδεικτικό ότι για να επιτευχθεί αυτό το +0,30% για το Γενικό Δείκτη χρειάστηκε μέσω των δημοπρασιών να βρεθούν στο υψηλό ημέρας Εθνική, ΔΕΗ και Μότορ Όιλ και να καταγράψουν αξιοσημείωτα κέρδη, τα οποία λίγο πριν το τέλος τα είχαν απωλέσει, Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ ο τίτλος της Coca Cola ήταν η μοναδική φωτεινή εξαίρεση από τις μετοχές του FTSE.

Από εκεί και πέρα, απλά θετική μεταβολή για Hyatt και Τιτάνα και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Γερμανού και Ελληνικών Πετρελαίων.

Αντίθετα, μια ακόμη συνεδρίαση σημαντικών απωλειών για τον τίτλο του ΟΠΑΠ (η διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής του οργανισμού προβληματίζει εντονότατα), αξιοσημείωτες απώλειες για Εμπορική, ΟΤΕ, Folli Follie, Cosmote, και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Eurobank, Βιοχάλκο, Ιντρακόμ.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά το γεγονός ότι κινήθηκε σε ένα σχετικά στενό εύρος διακύμανσης, άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο και έκλεισε τελικά στις 3.615,76 μονάδες με κέρδη 0,30% ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 191 εκατ. από τα οποία τα 24,5 αφορούσαν ”πακέτα”.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,11% ενώ από την αρχή του χρόνου οι απώλειες του Δείκτη φτάνουν το 1,31%.

Δείχνει περισσότερο καλή από όσο ήταν η τελική εικόνα, με 144 ανοδικές μετοχές έναντι 93 πτωτικών, δεκάδες τίτλοι με συναλλαγές χαμηλότερες των 5.000 τεμαχίων ενώ από τους διακριθέντες της ημέρας, ξεχώρισαν Flexopack, Βαλκαν, ΕΒΖ, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Λεβεντέρης, Δούρος, Albio, Ελληνικά Καλώδια, Καλπίνης-Σίμος και λίγες ακόμη μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v