Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές ξανάρχονται

Συνεδρίαση ιδιαίτερα κακής εικόνας εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος που φάνηκε να επηρεάζεται αρνητικά και από τις πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας. Ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε της πτώσης με τις Εθνική και Αγροτική να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 3%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση ιδιαίτερα κακής εικόνας εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος που φάνηκε να επηρεάζεται αρνητικά και από τις πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας.

Η σημερινή συνεδρίαση εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών έφερε και πάλι στο προσκήνιο τους πωλητές στις τράπεζες (-2,23%) οι οποίες ηγήθηκαν της πτώσης, ενώ οι αρνητικές διαθέσεις εξαπλώθηκαν σταδιακά και στους υπόλοιπους τίτλους του FT 20 με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Έτσι με απλά θετικό πρόσημο διασώθηκαν ΟΠΑΠ και Εμπορική, αμετάβλητος ο Γερμανός, ενώ αντίθετα απώλειες υψηλότερες του 3% κατέγραψαν Αγροτική, Εθνική (ούτε η είδηση για υπερκάλυψη της ΑΜΚ κατόρθωσε να δώσει σχετική ανοδική αντίδραση, αντίθετα μάλιστα βρέθηκε σε χαμηλό ημέρας πριν τις δημοπρασίες), Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Τιτάν.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε μόνιμα σε πτώση, λίγο πριν το τέλος έφθασε στο χαμηλό ημέρας των 3.610,73 μονάδων για να έρθουν οι δημοπρασίες και να μειώσουν ελαφρώς τις απώλειες, στέλνοντάς τον να κλείσει στις 3.620,02, μειωμένο κατά 1,98%, ενώ η μικτή αξία συναλλαγών ήταν αυξημένη (αρνητικό για πτωτική συνεδρίαση) και ξεπέρασε τα 255 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 66,2 αφορούσαν πακέτα.

Τεχνικά η εικόνα επιβαρύνθηκε σημαντικά με τις επόμενες στηρίξεις να βρίσκονται στις 3.595 και 3.564 μονάδες.

Ασφαλώς και δεν ικανοποιεί η τελική εικόνα με 54 ανοδικές μετοχές έναντι 22 πτωτικών και 12 τίτλοι με απώλειες από 7 έως 14,58%.

Αναφορικά με τις επιμέρους μετοχές ελάχιστες αξίζουν σχολίων όποτε απλά αρκεί να επισημανθεί η κινητικότητα και τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν η Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες Albio, Μεσοχωρίτης, Νίκας, Medicon, ΜLS, Μπουτάρης ΕΒΙΚ, Frigoglass, Intralot και λίγες ακόμα μετοχές.

Ακόμα χειρότερη η εικόνα στα παράγωγα όπου οι εκεί εμπλεκόμενοι αύξησαν τις συναλλαγές, οι τελευταίες πράξεις στα χαμηλά ημέρας (είχε ανοίξει η Wall με αξιοσημείωτες απώλειες) ενώ οι υποτιμήσεις έχουν πάρει πλέον εντυπωσιακό χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v