Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασκήσεις ισορροπίας

Συνεχίζεται η κίνηση του Γενικού Δείκτη πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος με συνεχείς εναλλαγές προσήμου. Μικτή η εικόνα των δεικτοβαρών τίτλων, ενώ το ενδιαφέρον σε επιλεγμένες μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης πιθανόν και να αυξηθεί αν δημιουργηθεί αίσθηση μεταξύ των εμπλεκομένων ότι η συνεδρίαση θα κλείσει τουλάχιστον σταθεροποιητικά.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καμιά ουσιαστική διαφοροποίηση τόσο στην εικόνα της Σοφοκλέους όσο και στη μέχρι στιγμής πορεία των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η πλειονότητα της επενδυτικής κοινότητας τηρεί στάση αναμονής εν όψει της σημερινής αργίας στη Wall Street και της επικείμενης απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, έχοντας δώσει μια σχετική αντίδραση από το χαμηλό των 3.679,93 μονάδων, και αυτό σταδιακά διευκολύνει τις κινήσεις των αγοραστών σε τίτλους μεσαίας και πολύ περισσότερο μικρής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE κάποια ανοδική προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στον τίτλο της Eurobank, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Folli Follie, ΚΑΕ, ενώ απλώς με θετική μεταβολή κινούνται Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Intracom, ΟΤΕ και Τιτάνας.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες συνεχίζει να καταγράφει η Ελληνική Τεχνοδομική αλλά και ο τίτλος της Coca Cola με χαμηλές συναλλαγές.

Μετά την παρέλευση τριών ωρών συνεδρίασης η μικτή αξία συναλλαγών μόλις ξεπερνά τα 35 εκατ., από τα οποία τα 3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ σχετική εξισορρόπηση τείνει να δημιουργηθεί σε αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Περισσότερο το ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους, όπου ξεχωρίζουν Μουζάκης, Τεχνικές Εκδόσεις, MLS, ΕΒΙΚ, Μαξίμ, Ελφίκο, Γενική Τράπεζα και ορισμένοι ακόμα τίτλοι.

Αν στο υπόλοιπο της συνεδρίασης οι δεικτοβαρείς μετοχές δημιουργήσουν την αίσθηση τουλάχιστον σταθεροποιητικού κλίματος, πιθανόν οι ανοδικές διαθέσεις σε περιφερειακούς τίτλους να ενταθούν, αναλόγως των φημών και των πιθανολογούμενων ειδήσεων-εξελίξεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v