Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του μήνα, η οποία καλείται να δείξει αν οι δύο τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας θα έχουν και συνέχεια ή απλώς εξυπηρετούσαν κάποια ισχυρά χαρτοφυλάκια εν όψει του τέλους εξαμήνου. Σε πλευρική κίνηση οι περισσότερες διεθνείς αγορές, λόγω της αυριανής αργίας στη Wall Street.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, αλλά και του μήνα, με τη Σοφοκλέους να καλείται σήμερα και στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις να δείξει αν η ανοδική κίνηση των δύο τελευταίων ημερών θα έχει και συνέχεια ή απλώς εξυπηρετούσε κάποια ισχυρά χαρτοφυλάκια που ήθελαν καλύτερες αποτιμήσεις εν όψει τέλους εξαμήνου.

Το διεθνές κλίμα δείχνει να κινείται μάλλον σε ουδέτερη τάση, καθώς τα μεγάλα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- χρηματιστήρια φαίνεται να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την αυριανή αργία στη Wall Street (Ημέρα της Ανεξαρτησίας). Σε μια τέτοια περίπτωση το Χ.Α. αναμένεται να κινηθεί ”ιδίαις δυνάμεις”, αν και οι περισσότερες ΑΧΕ εκτιμούν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της πλευρικής κίνησης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ασφαλώς και θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος, ενώ για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση επιχειρηματικές κινήσεις-φήμες αναμένεται να διατηρήσουν το ενδιαφέρον. Ωστόσο από εκεί και πέρα παραμένει ζητούμενο αν το ενδιαφέρον αυτό θα επικεντρωθεί σε λίγους τίτλους ή θα απλωθεί σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, αν όμως ο Γενικός Δείκτης στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις κατορθώσει κλείσιμο υψηλότερο των 3.750 μονάδων ή ο FTSE υψηλότερα των 2.060 μονάδων, αυτό θα φέρει σε ”δύσκολη” θέση όσους παραμένουν short στην Αγορά Παραγώγων, οι οποίοι πιθανών να προχωρήσουν και σε κινήσεις stop loss.

Συμπερασματικά, η ψυχολογία των εμπλεκομένων δείχνει να παρουσιάζει σχετική βελτίωση, ενώ το ανοδικό gap με το οποίο ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής σήμερα -και στις επόμενες συνεδριάσεις- θα φανεί αν ήταν gap εκκίνησης ή εκτόνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v