Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πύραυλος” Σοφοκλέους - αποτιμήσεις

Μέχρι και 6% υψηλότερα, με συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων, άνοιξε στα πρώτα 5-10 λεπτά της συνεδρίασης η Εθνική, παρασύροντας συνολικότερα τον τραπεζικό κλάδο, τον FTSE-20 και το ευρύτερο μέρος της αγοράς. Κατ’ αρχάς τεχνικής μορφής υπεραντίδραση, καλοδεχούμενη όμως απ’ όπου κι αν προέρχεται.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανοδική υπεραντίδραση, με τη μετοχή της Εθνικής να ”χτυπά” μέχρι και τα 30 ευρώ.

Με συναλλαγές περίπου 500.000 τεμαχίων στα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης, η απόδοση της Εθνικής έφθασε μέχρι και 6%, εκτινάσσοντας με τη μία τον Γενικό Δείκτη κατά 2,2% υψηλότερα, προς τις 3.660 μονάδες.

Τα ”χτυπήματα” των αγοραστών έφθαναν μέχρι και 2,5% υψηλότερα στη μετοχή της Alpha Bank, μέχρι και 1,9% υψηλότερα στην Πειραιώς, μέχρι και 1,1% στην Κύπρου, μέχρι και 1,8% στην Εμπορική, μέχρι 1,8% στη Eurobank.

Με τον τραπεζικό κλάδο να επανέρχεται και χρηματιστηριακά δριμύτερος στο προσκήνιο, η συνολική βραχυπρόθεσμη αντίδραση της αγοράς είναι ήδη προεξοφλημένη.

Και καλώς μετά τη σημαντική πίεση βασικών δεικτών και μετοχών, αλλά και το τέλος του εξαμήνου, το οποίο επιβάλλει -αν μη τι άλλο- ”καλλωπισμό” των αποτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v