Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής διόρθωση

Βαρίδι για τη βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, με αποτέλεσμα ο FTSE-20 να υποχωρεί προς τις 1.900 μονάδες. Στα 27,26 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, απώλειες 9% για το δικαίωμα της Εθνικής, ενώ έχουν διακινηθεί πάνω από 2,5 εκατ. τεμάχια. ”Πακέτα” λόγω κλεισίματος εξαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τραπεζοβαρής και η σημερινή μορφή της διόρθωσης, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει περίπου 1,1%, να διορθώνει προς τις 3.510 μονάδες, και συγκριτικά αναμενόμενες συναλλαγές.

Εύλογα το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της Εθνικής και της παράλληλης διαμόρφωσης του τίτλου.

Εύλογα, με τη μετοχή της Εθνικής να χάνει μέχρι και 2,1%, είναι αναμενόμενη η κατά 1,2% υποχώρηση του FTSΕ-20 προς τις 1.900 μονάδες.

Ορισμένοι τεχνικοί αναλυτές αναφέρονται στην κρισιμότητα της τεχνικής προσέγγισης της αγοράς, καθώς συνεχίζεται η ”ταλαιπωρία” του δείκτη μετοχών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Εθνικής διαμορφωνόταν στα 27,20 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το δικαίωμά της στα 1,88 ευρώ, με απώλειες 9,6% (με συναλλαγές πάνω από 2,5 εκατ. τεμάχια αυτή την ώρα).

Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους το μέσο εύρος διακύμανσης του δικαιώματος από την πρώτη κιόλας μέρα διαπραγμάτευσής του, τις ακραίες μεταβολές και διακυμάνσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες.

Η επιβάρυνση όμως δεν αφορά μόνο στην Εθνική. Συνολικότερα ο τραπεζικός κλάδος ”διορθώνει”, με τις μετοχές των τριών ιδρυμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω Εμπορικής να πιέζονται μέχρι και 1,8% χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Πειραιώς υποχωρούσε προς τα 18,3 ευρώ, της Εμπορικής προς τα 26,6 και της Κύπρου, με το μεγαλύτερο ποσοστό, προς τα 7,32 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν περάσει δύο πακέτα της Τράπεζας Πειραιώς, των 100.000 και 200.000 τεμαχίων, στα 18,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v