Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιο κλίμα εν μέσω θετικών σινιάλων

Ήπιους τόνους, σχετικά χαμηλές συναλλαγές και αυξημένη πιθανότητα πλευρικής κίνησης είναι το επικρατέστερο σενάριο για τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου. Και όλα αυτά εν μέσω ελαφρώς θετικού κλίματος, για το οποίο συνηγορούν τόσο το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street όσο και το σημερινό των ασιατικών χρηματιστηρίων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων και πιθανόν πλευρικής κίνησης θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, υποστηρίζοντας ότι στην παρούσα φάση η επενδυτική κοινότητα τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και τις αποφάσεις της Fed όσον αφορά στα αμερικανικά επιτόκια.

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, και αν παραμείνει η αδυναμία που επιδεικνύουν οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι, το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον θα περιοριστεί σε ελάχιστους τίτλους που εσωκλείουν ή υποτίθεται ότι εσωκλείουν ειδήσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το χθεσινό κλείσιμο μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν αδιάφορο, όμως θα πρέπει να εντοπιστεί η σχετική ευκολία με την οποία βρέθηκαν τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE χαμηλότερα των 3.560 και 1.940-38 μονάδων, αντίστοιχα, ανεξαρτήτως αν οι δημοπρασίες του τέλους μείωσαν σημαντικά χθες τις ημερήσιες απώλειες.

Επόμενες στηρίξεις για το Γενικό Δείκτη στις 3.547-40 και 3.519 μονάδες και αντιστάσεις στις 3.590, 3.604 και 3.641 μονάδες.

Από εκεί και πέρα ασφαλώς και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το deal μεταξύ Λυμπέρη και Τεχνικών Εκδόσεων, αλλά και οι όποιες άλλες επιχειρηματικές κινήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς εκτός από το τραπεζικό ταμπλό, άλλο ένα σημαντικό κομμάτι τις αγοράς δείχνει να βρίσκεται ”ζωντανό” και υπό προϋποθέσεις έτοιμο να δώσει σημαντικές ειδήσεις-υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v