Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και αποτιμήσεις στο επίκεντρο

Ενδιαφέρουσα η χρηματιστηριακή εβδομάδα που ξεκινά, λόγω των εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, της Fed, αλλά και του τέλους του μήνα, με τους περισσότερους παράγοντες της αγοράς να θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της πλευρικής κίνησης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, καθώς η Σοφοκλέους θα κληθεί να τιμολογήσει όχι μόνο το θετικό κλείσιμο των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων και το οριακά θετικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, αλλά και κάποιες άλλες παραμέτρους που είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν κλίμα και διάθεση.

Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής, την Τετάρτη αποφασίζει η Fed για τα αμερικανικά επιτόκια (εδώ ίσως ακόμα σημαντικότερο ρόλο θα παίξει η φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί), ενώ αναμένονται οι επόμενες εξελίξεις για την Εμπορική.

Επίσης, οι λήξεις του τρέχοντος μήνα και η αρχή του επομένου σηματοδοτούν την έναρξη των ανακοινώσεων του δεύτερου τριμήνου για τις μεγάλες εταιρίες στο εξωτερικό, που πιθανότατα θα διαμορφώσουν κλίμα, ενώ κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών δεν αποκλείεται να επιχειρηθούν κινήσεις ”window dressing” προκειμένου να καλυτερεύσουν κάπως οι αποτιμήσεις λόγω τέλους του εξαμήνου.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς παραμένουν συγκρατημένοι, εκτιμούν ότι οι όποιες κινήσεις πρέπει να εξετάζονται day by day και υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που ομαλοποιηθεί το κλίμα, σε αρκετές περιπτώσεις της μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης όπου θεωρητικά ή και ουσιαστικά έχουν δημιουργηθεί επενδυτικές ευκαιρίες, μπορεί να αυξηθεί το ενδιαφέρον.

Τεχνικά η εικόνα παραμένει ίδια. Συνεχίζονται οι ταλαντώσεις, ενώ μέχρι στιγμής οι όποιες κορυφές από τις αντιδράσεις είναι χαμηλότερες των προηγούμενων.

Οι επόμενες αντιστάσεις για τον Γενικό Δείκτη στις 3.606, 3.620, 3.630 και 3.656 μονάδες, οι πρώτες στηρίξεις στις 3.574, 3.533 και 3.510 μονάδες, ενώ στην Αγορά Παραγώγων οι εκεί εμπλεκόμενοι παραμένουν συγκρατημένα απαισιόδοξοι, συνεχίζουν να διατηρούν τις υποτιμήσεις και να προχωρούν σε δανεισμό τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v