Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕ...

Στην ποδοσφαιρική -και επίκαιρη λόγω Μουντιάλ- κίνηση ”ΟΛΕ” παραπέμπει η ανοδική αντίδραση του συνόλου των εισηγμένων. Δηλ. όλες οι μετοχές πάνω, όλες κάτω και τανάπαλιν. Θεαματική αλλαγή συμπεριφοράς του δικαιώματος της Εθνικής, ενώ από το μέτωπο της Εμπορικής μετοχές εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων ενισχύονται με σημαντικά κέρδη και υψηλές συναλλαγές. Πακέτο στην ΕΧΑΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην ποδοσφαιρική κίνηση ”ΟΛΕ” που παρατηρείται στις κερκίδες των γηπέδων παραπέμπει... η κίνηση των αγορών.

Όλες κάτω, όλες πάνω και πάλι όλες κάτω, για να ακολουθήσουν νέες κραυγές.

Από τη... μουντιαλικού χαρακτήρα αντίδραση των αγορών δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και η eλληνική. Άλλωστε οι ξένοι έχουν και εδώ το πάνω χέρι και κινούνται ανάλογα.

Οι ισχυροί παίκτες κατέστησαν από την πρώτη τους κιόλας εντολή σαφείς τις προθέσεις τους, τουλάχιστον για σήμερα.

Έστειλαν πολύ γρήγορα στο 2,6% τον τραπεζικό δείκτη, υψηλότερα του 2% τον FTSE 20 και με τη μία πάνω από τις 3.600 μονάδες την αγορά.

Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν πολύ νωρίς στα περίπου 65 εκατ. ευρώ, καθώς πραγματοποιήθηκαν πακέτα 897.641 τεμαχίων στα 13,42 ευρώ στη μετοχή της ΕΧΑΕ.

Να σημειωθεί πως ποσοστό μεγαλύτερο του 5,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης κατέχει πλέον ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο (δες σχετικό θέμα).

Στον τραπεζικό κλάδο, που εκ των πραγμάτων, και λόγω θέσεως, βρίσκεται στο προσκήνιο, ξεχωρίζουν η Εθνική Τράπεζα (με το δικαίωμα στο +15,6%), η Αγροτική μέχρι τα 4 ευρώ, η Marfin στα 26,42 ευρώ, ενώ από το μέτωπο των εξελίξεων η Εμπορική διαμορφώνεται προς τα 27,7 ευρώ, η Πειραιώς προς τα 18,64 ευρώ, η Κύπρου προς τα 7,20 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώθηκε όπως και χθες, αλλά προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με αγελαία μορφή, ενώ μετοχές εταιριών όπως Παρνασσός, ΑTTI-KAT, Interfish, ΑΕΓΕΚ, Altec, ΝΕΛ, Lamda Detergent, Σιδενόρ, Δομική Κρήτης, ΓΕΚ, Βιοτέρ, κέρδιζαν περισσότερο από 3% μετά τα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v