Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχες για την... τιμή της Εθνικής

Με απώλειες άνω του 20% ξεκίνησε η διπαραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η μετοχή δέχεται πίεση έως και 4%. Στο -1% ο Γενικός Δείκτης, με τον FTSE-20 να χάνει 1,2% και Πειραιώς, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Εμπορική να υπεραποδίδουν από τον τραπεζικό κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέρα Εθνικής λόγω έναρξης διαπραγμάτευσης του δικαιώματος, εν μέσω κλίματος διόρθωσης στα ξένα χρηματιστήρια.

Μέχρι και 1% χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, με απώλειες 1,2% για τον FTSE-20, με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Το δικαίωμα της μετοχής της Εθνικής βρισκόταν σε διαπραγμάτευση (στις 12:05) στα 2,24 ευρώ, κάτι που για τεχνικούς λόγους δικαιολογούσε την πίεση μέχρι και υπεράνω του 4% του τίτλου της Εθνικής.

Το εύρος διακύμανσης διαμορφώθηκε από το αρχικό 28,72 ευρώ μέχρι το χαμηλό των 28,10, για να ισορροπήσει λίγο υψηλότερα στη συνέχεια προς τα 28,30 ευρώ.

Η μετοχή της άλλης τράπεζας που βρίσκεται στο προσκήνιο, της Εμπορικής, διαμορφώθηκε αρχικά μέχρι τα 26,82 ευρώ, για να κρατήσει στη συνέχεια μέρος των κερδών της (0,45%), στα 26,64 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου μετά την εντυπωσιακή αντίδραση των προηγούμενων ημερών και τις σημαντικές υπεραξίες υποχωρούσε κατά 3,10%, προς τα 7,50 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαμορφωνόταν μέχρι και 1,2% υψηλότερα, προς τα 18,72 ευρώ, του δε Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τα 15,28 ευρώ.

Μετοχές εταιριών όπως Φουρλής, Αγροτική Τράπεζα, Sato, Proton, Intralot, Τιτάν, Εβροφάρμα, Κατσέλης, Πετζετάκις, ήταν μεταξύ των 37 που διαμορφώνονταν ανοδικά στις 12:10.

Αντιθέτως, για περισσότερες από 120 μετοχές σημειώνονταν απώλειες, με μικρές όμως συναλλαγές (Βαρβέρης, Χαϊδεμένος, Κρι-Κρι, Κρέτα Φαρμ, Κεπενού κ.ά.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v