Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή υποχώρηση-στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Εμπορική. Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι πιέσεις που αναμένεται να ασκηθούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές (λόγω μακροοικονομικών ανησυχιών), θα επηρεάσουν αρνητικά και τη Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Πιθανή υποχώρηση-στο επίκεντρο οι τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ο τραπεζικός κλάδος θα βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο, όπως εκτιμά η Marfin Analysis στο πρωινό report της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, δεν μπορούν να αποκλειστούν κερδοσκοπικές κινήσεις, μετά την ανάκαμψη της αγοράς.

Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, ενώ όσον αφορά τη Σοφοκλέους, αναφέρει ότι ίσως ακολουθήσει την πορεία των ευρωαγορών, ίσως όμως υπεραποδόσει, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά το ενδιαφέρον που έδειξε η Τράπεζα Κύπρου για την Εμπορική.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι το χαμηλότερο κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς χθες και οι ανησυχίες για νέα άνοδο των επιτοκίων, ίσως ασκήσουν νέες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές –και κατ’ επέκταση στη Σοφοκλέους- σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. κινήθηκε υψηλότερα χθες, γράφει η Εγνατία Finance, κυρίως λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη φημολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Οι προσδοκίες για τις επιχειρηματικές συμφωνίες ίσως διατηρήσουν και σήμερα ζωντανό το ενδιαφέρον, σύμφωνα με την Εγνατία, ωστόσο οι νέες προειδοποιήσεις της Fed για τον πληθωρισμό ίσως επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές (και κατ’ επέκταση τη Σοφοκλέους), περιορίζοντας το περιθώριο ανόδου.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι χρηματαγορές βρίσκονται σε φάση αστάθειας, καθώς δεν έχουν καταλαγιάσει οι μακροοικονομικές ανησυχίες. Για σήμερα η Εγνατία εκτιμά ότι η Εθνική Τράπεζα θα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Τι έγινε χθες: Σε υψηλότερο επίπεδο έκλεισε για Τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 7,2% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, αναφέρει η Marfin Analysis. Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις εξαγορές και συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v