Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Οι ΑΧΕ για πιθανό ”χτύπημα” Εμπορικής

Με επιφύλαξη βλέπουν την πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας οι αναλυτές, καθώς, όπως εκτιμούν, η κυπριακή τράπεζα θα πρέπει να συγκεντρώσει σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί την προσφορά της Credit Agricole.

Τρ. Κύπρου: Οι ΑΧΕ για πιθανό ”χτύπημα” Εμπορικής
Με επιφύλαξη βλέπουν την πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου να υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας οι αναλυτές, καθώς, όπως εκτιμούν, η κυπριακή τράπεζα θα πρέπει να μαζέψει σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί την προσφορά της Credit Agricole.

Η Κύπρου, αναφέρει η HSBC, εμφάνισε στο τέλος Μαρτίου κεφαλαιακή επάρκεια 13,8% με υπερβάλλον κεφάλαιο στα 770 εκατ. ευρώ.

Στο πρωινό report της, η Εγνατία Finance χαρακτηρίζει την πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου ”κίνηση-έκπληξη”, δεδομένου ότι η κυπριακή τράπεζα δεν είχε εκφράσει ποτέ ενδιαφέρον για μεγάλες εξαγορές στην Ελλάδα κατά το παρελθόν.

Η Εγνατία κρίνει ότι μια τέτοια εξαγορά απαιτεί σημαντική έκδοση δικαιωμάτων για την Κύπρου, ακόμα κι αν η τράπεζα προτίθεται να προσφέρει την ίδια τιμή με αυτή της C.A. (23,5 ευρώ ανά μετοχή).

Μια προσφορά με premium 20% έναντι της πρότασης των Γάλλων θα σημαίνει τιμή στα 28,2 ευρώ ανά μετοχή και θα οδηγήσει σε έκδοση δικαιωμάτων ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ το dilution του λόγου P/E θα είναι περισσότερο προφανές και θα οδηγήσει σε εκτιμώμενο P/E 2006 της νέας συνδυασμένης οντότητας στο 18,1.

Από την πλευρά της η Π&Κ λέει οτι μία προσφορά της Κύπρου για το 100% της Εμπορικής θα δημιουργούσε την ανάγκη για αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v